19 вересня сабарічани святкували день народження мікрорайону Сабарів. Саме у цей день відбулось хрещення місцевого Храму Чуда св. Архистратига Михаїла в Хонех. Відтоді за традицією щороку 19 вересня сабарівчани приходять на ранкову церковну службу, а потім збираються у своїх домівках у теплому родинному колі.

Мікрорайон Сабарів відсвяткував свій День народження

Традиційним для мешканців мікрорайону стало проведення у цей день святкових культурно-мистецьких заходів, що проходять на площі біля Міського клубу. Проте цього року свято пройшло трішки незвично. Зважаючи на важку ситуацію у нашій країні, організатором заходу – КЗ «Вінницький міський клуб» було вирішено цього разу провести благодійну мистецьку акцію на підтримку української армії.

Мікрорайон Сабарів відсвяткував свій День народження

Усім присутнім подарували свої виступи вихованці вокальної та циркової студій, дитячого театру пісні «Орфей», та вокальний ансамбль «Ретро» що діють на базі Міського клубу. Відчуваючи велику відповідальність до свята також дуже старанно підготувались маленькі сабарівчани – вихованці ДНЗ № 58 «Марійка». Усі охочі за благодійний внесок мали змогу долучитися до майстер-класів з виготовлення витинанки, плетення браслетів з бісеру, петриківського розпису та розмалювати своє обличчя. Таку мистецьку акцію проводили Тимчишина Оксана, Кір’ян Наталя, Ніна Іванівна Грицишина та Мороз Людмила.

Мікрорайон Сабарів відсвяткував свій День народження

Також під час свята сабарівчани познайомились з творчісю молодої поетеси, журналіста, громадського діяча – Ірини Басенко. Неймовірні емоції та заряд позитиву глядачам подарував зразковий хореографічний колектив «Молодість» вищого художнього професійно-технічного училища № 5, керівник – Вікторія Чешківська-Бровчак.

Мікрорайон Сабарів відсвяткував свій День народження

За вечір організаторам свята вдалось зібрати кошти у сумі 330,00 грн. котрі будуть перераховані на рахунок благодійного фонду «Подільська громада» на потреби української армії.



Переглядів: 4817
Поширень: 0