Мітинг під стінами митниці, що на Лебединського,7, розпочався з 10-ї ранку. Активісти свою вимогу люструвати Стороженка пояснили тим, що надто стрімкою виявилася його кар’єра за часів режиму Януковича.

У Вінниці люстрували головного митника. Митниця залишилась без голови

Спочатку Стороженко вирішив запросити представників громади на переговори у свій кабінет, проте активісти стояли на своєму. Митник пояснював активістам, що не призначений офіційно керівником, а є в.о. до 8 жовтня. Тож просив дати термін йому завершити свою роботу 8-го числа. Мітингувальники на цю пропозицію не погодилися.

Ми навіть сміттєвого бака не принесли з собою, аби продемонструвати, що у Вінниці люди толерантні, – заявили активісти.

У Вінниці люстрували головного митника. Митниця залишилась без голови

Тоді Юрій Стороженко попросив дати йому можливість зателефонувати у столицю і порадитися. Вінничани погодилися, і митник знову зник у стінах будівлі.

За деякий час представник митниці виніс на вулицю заяву. Однак насторожило людей те, що у заяві на звільнення не було вказано конкретної дати – з якого числа Стороженко має припинити свої посадові обов’язки. Тож посланця відправили із заявою до керівника, аби він виправив неточності.

На другий раз у заяві знову помітили помилку – з’явилася дата, але ім\'я та посада заявника були написані невірно. Тож допомогти із складанням документа зголосився один з активістів. З третьої спроби заява була написана правильно. Про всяк випадок, її копію мітингувальники залишили у себе.

У Вінниці люстрували головного митника. Митниця залишилась без голови

Загалом, демонстрація пройшла спокійно. Чи не вперше активістам вдалося без зайвого тиску переконати посадовця у своїй правоті.



Переглядів: 7448
Поширень: 0