1 жовтня полковник Юлій Мамчур з Олексієм Порошенко провідали поранених бійців, що лікуються у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону. Бійці лікуються з різними пораненнями, деякі у важкому стані. Ті хто більш-менш краще почуваються, у доброму гуморі. Майже у кожній палаті хлопців є дитячі малюнки та поробки з українською символікою. Часто бійці навіть на лікарняних ліжках не знімають жовто-блакитні браслетки, зроблені дитячими руками. На запитання що потрібно бійцям, лише всміхаються і кажуть що нічого, у них все є...

Легендарний полковник Мамчур провідав поранених колег у вінницькому госпіталі

20-річний хлопець з Волині – отримав важке вогнепальне поранення кінцівки та черепа. Сьогодні проходить реабілітацію в госпіталі.

«Слава Богу йде на поправку», - каже лікар.

Легендарний полковник Мамчур провідав поранених колег у вінницькому госпіталі

Проходить реабілітацію і льотчик, якому прооперували між хребцеву грижу. На запитання як Ви себе почуваєте? Відповідає з посмішкою: «на 150%».

Легендарний полковник Мамчур провідав поранених колег у вінницькому госпіталі

Хлопці на лікарняних ліжках здебільшого із вогнепальними пораненнями. Один з них 20-річний десантник з Яворова, якому лікуватись потрібно щонайменше 4 місяці. Поранення хлопець отримав внаслідок обстрілу з «Граду». Але попри складні травми, він тримається, каже «Нас морально підтримують, діти листи приносять».

В післяопераційній палаті лежить 24-річний Руслан Карпець, родом з Тернопільщини. Хлопець отримав важкі поранення в ніч з 14 на 15 вересня в Дебальцеве. Руслан втратив руку. Олексія Порошенка Руслан попросив допомогти йому з протезуванням. Протез який йому треба роблять в Німеччині або в Англії.

Легендарний полковник Мамчур провідав поранених колег у вінницькому госпіталі

«Протез має індивідуальні особливості, адже у Руслана ампутація кінцівки на рівні плечового суглобу, треба підходити індивідуально», - сказав лікар. О. Порошенко взяв координати військовослужбовця.

Коли виходили з госпіталю, Юлія Мамчура, просто «розривали». Бійці впізнавали його в обличчя і фотографувались з легендарним полковником, який в Криму не перейшов на бік окупантів.

Легендарний полковник Мамчур провідав поранених колег у вінницькому госпіталі

Потім, після відвідин поранених, журналісти поставили кілька питань Олексію Порошенку, так як він кандидат в народні депутати, цікавило з якими законодавчими ініціативами він виступить в першу чергу.

- Перші законодавчі ініціативи, які потрібно внести є не тільки в мене, вони є у «Блоку Петра Порошенка». Вони передбачають реформу Збройних Сил, антикорупційну реформу, судову реформу. Всього більше 60 законопроектів, які треба прийняти. Звичайно є план, нова рада реформи впровадила відразу. В ситуації, якій ми знаходимось, не можна втрачати жодного місяця.

Легендарний полковник Мамчур провідав поранених колег у вінницькому госпіталі

Також журналісти поцікавились думкою Олексія Порошенка з приводу того чи варто дотримуватись Мінських домовленостей, або закінчити так зване перемир’я, адже хлопці гинуть кожного дня?

- Зараз в першу чергу Україні треба шанс на передишку і для озброєння армії, і на економічні реформи. Нажаль, люди продовжують гинути. Але якщо порівняти скільки людей гинуло під час бойових дій, і зараз, то це суттєва різниця. Треба працювати на забезпечення миру і тиснути на іншу сторону, щоб вони припинили бойові дії і вивели свої війська з України. Якщо ми зараз продовжуватимемо війну, ми збільшимо кількість жертв, а чи досягнемо хорошого результату, це велике питання.

Легендарний полковник Мамчур провідав поранених колег у вінницькому госпіталі

Полковника Юлія Мамчура, який жив і служив у Криму питали, що повинна зробити держава, щоб Крим повернувся в Україну.

- Ми повинні зробити Україну європейською країною. Я спілкуюсь з військовими, що там залишились, вони бояться що Україна стане європейською, адже їм буде шкода за свій вчинок. Тому збагачення нашої країни є основним «рецептом», щоб Україна стала заможною, тоді Крим повернеться до України.

Мамчур розповів, що будь-яке рішення дається досить складно, особливо, те, яке може змінити життя.

- Для мене, як для військового, рішення йти у парламент, абсолютно змінює все моє життя - 26 років я був військовою людиною, вирішував певного рівня завдання, зараз переді мною відкриваються інші можливості. Після пропозиції Президента, Верховного Головнокомандувача, пару днів я аналізував, думав - варто, не варто - рішення було прийнято йти у списку партії «Блоку Петра Порошенка» тому що парламент, який зараз - рішень не приймає. Неможливо провести реформи в країні, якщо такий бардак.

Він переконаний, що Україні потрібні зміни - потрібні нові люди.

- Вважаю, що у мене вийде змінити на краще ситуацію - я сподіваюсь, що мені вистачить здорового глузду, порядності, до того ж - я знаю всі тяготи нашої військової служби й працюватиму в цьому напрямку. Національна безпека і оборона - це те, в чому я розбираюся. Як кажуть десантники: якщо не ми, то хто ж ...



Переглядів: 6260
Поширень: 0