Саме так у Вінниці 16 червня розпочалось святкування професійного свята працівників медицини, а продовжилось - у Міському Палаці мистецтв конкурсом серед лікарів-професіоналів на присвоєння кваліфікації «Кращий педіатр 2009 року».

У святковій ході від фонтану у сквері Пирогова до пам’ятника видатному землякові взяли участь понад 200 чоловік – представники міської влади, закладів охорони здоров\'я, працівники та студенти медичного університету, який носить ім’я всесвітньовідомого хірурга. З обох боків скверу та навколо пам’ятника вишикувалась почесна варта – медичні працівники у білих халатах та із червоними квітами у руках, а на площі лунала пісня, своєрідний гімн медицині «Люди в белах халатах». «Цей захід відбувається в нашому місті вперше, - говорить заступник міського голови Андрій Рева, - але ми щиро віримо в те, що покладання квітів та вшанування пам’яті хірурга зі світовим ім’ям стане гарною традицією до Дня працівника галузі охорони здоров\'я».

Після покладання квітів учасники ходи вирушили на дійство, яке вже стало традиційним напередодні професійного свята – на конкурс лікарів-професіоналів. Цьогоріч за звання професіоналів боролись лікарі-педіатри вінницьких дитячих закладів охорони здоров\'я. Конкурс проходив у п’ять етапів. Журі конкурсу оцінювало конкурсанток, які претендували на звання кращого педіатра за результатами виконання ситуаційних задач, практичних завдань, оцінювали кулінарні здібності дитячих лікарів, а також виставляли оцінки за домашнє завдання, яким став конкурс самодіяльності педіатрів.

За словами начальника управління охорони здоров\'я Вінницької міської ради Тамари Васильчук даний конкурс об’єднує та згуртовує працівників охорони здоров\'я міста: «Дуже приємно спостерігати за тим, наскільки цей захід виховує почуття колективізму та єдності серед вінницьких лікарів, - каже Тамара Васильчук, - адже лікарі, - це ті люди, які «светя другим сгорают сами», тож сьогодні вогні свята світитимуть саме для них».


Переглядів: 2884
Поширень: 0