Підписання угоди Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом та президентом Благодійного Фонду Петром Порошенко

Фінансування бере на себе Благодійний фонд Петра Порошенка. 17 червня відповідну угоду було підписано Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом та президентом Благодійного Фонду Петром Порошенко.

Прогулянкова смуга від Староміського мосту до півострова «Бригантина» будувалася протягом 1963-1968 років. Враховуючи те, що від початку будівництва набережної роботи по її реконструкції та капітальному ремонту не проводились, - виникла необхідність приведення набережної до належного технічного стану. Окрім цього, зовнішній стан набережної та прилеглої території не відповідає вимогам теперішнього часу.

У минулому році Вінницька міська рада звернулася до ВАТ "Вінницька кондитерська фабрика" з пропозицією щодо інвестування проекту реконструкції лівобережної ділянки набережної, що розташована нижче Центрального мосту, і її керівництво та власники відгукнулись на цю пропозицію. Вінницька міська рада виступає замовником робіт по розробці проектно-кошторисної документації. Фінансування ж проекту, орієнтовна вартість якого складає близька 33 млн. грн., буде відбуватися за рахунок Благодійного Фонду Петра Порошенка. «Сьогодні відбувається безпрецедентна подія для України, адже інвестувати в благоустрій міста значні кошти - приклад соціальної відповідальності, який заслуговує на повагу. - Каже очільник міста Володимир Гройсман. - Реалізація цього проекту прикрасить Вінницю та зробить це місце одним з улюблених місць відпочинку городян».

Робочим проектом «Реконструкція лівобережної ділянки набережної, що розташована нижче мосту по вул. Соборній» передбачається реконструкція берегоукріплення набережної, яка розташована на захисній дамбі, розчищення акваторії Сабарівського водосховища, реконструкція мережі зовнішнього освітлення, проведення благоустрою (облаштування ігрових майданчиків для дітей середнього та молодшого віку, встановлення лавочок, скульптур, пергол, урн) та озеленення.

Набережна повністю оновиться – зміниться не тільки її естетичний вигляд, який вписуватиметься в загальну концепцію благоустрою міста, але й будуть створені нові гідротехнічні споруди, що забезпечуватимуть безпеку набережної.

При реконструкції передбачається будівництво нових сходів, огорожі та їх облицювання гранітними плитами різної товщини. Для можливості проведення належного догляду за зеленими зонами набережної запроектована система автоматичного поливу підземного розташування. В якості джерела водопостачання планується використання насосної станції з забором води з річки.

Для забезпеченості норм освітленості території набережної будуть облаштовані світильники потужністю 100-150 Вт на опорах висотою від 4 до 7 м. Для архітектурного підсвічення окремих об’єктів - використовуватимуться асиметричні прожектори з металогалогеновими лампами потужністю 100 Вт.

Петро Порошенко підкреслив, що спільно із міською та обласною владою було прийнято рішення, аби у будівництві використовувалися будівельні матеріали винятково підприємств Вінниччини, а підрядниками робіт виступили саме місцеві будівельні організації, що дозволить створити додаткові робочі місця саме для мешканців Вінниці. «Це буде наш виклик кризі: адже криза – в головах. А цей проект є гарним прикладом і спонуканням до того, як потрібно боротись із кризою», - зазначив Петро Порошенко.

В перелік робіт входять і заходи по очистці русла річки в районі реконструкції набережної. Через два з половиною роки, а саме стільки буде тривати реконструкція цієї частини набережної, - ця ділянка буде одним з найкращих місць відпочинку вінничан та гостей міста. Загалом вона складає ¼ загальної протяжності усієї прогулянкової смуги від Староміського мосту до півострова «Бригантина». Це перша черга, після якої влада, при наявності фінансових можливостей, планує продовжити роботи по реконструкції решти території набережної. «В подальшому інша частина набережної обов’язково буде відремонтована, і тут я більше покладаю сподівання на міський бюджет, - каже міський голова, - Коли закінчаться економічні проблеми, ми зробимо комплексний ремонт набережної річки».

Міська влада також розглядає реалізацію цього проекту в комплексі з реконструкцією острова Фестивальний (Кемпа). На даний момент опрацьовуються підходи щодо благоустрою цієї знакової для міста території. Реалізація цих планів також залежатиме від наповнення міського бюджету.


Переглядів: 5900
Поширень: 0