Сьогодні під головуванням заступника голови облдержадміністрації – директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулося засідання організаційного комітету з питань відзначення на Вінниччині 70-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, ветеранських організацій та служб регіону, відповідальних за організацію проведення заходів.

Як відзначатимуть на Вінниччині 70-ту річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників

Основне питання, яке було винесене на оргкомітет - організація та проведення на Вінниччині заходів з відзначення 70-ї річниці визволення України, які заплановані на 28 жовтня. Розпочинаючи зібрання Ігор Івасюк наголосив на необхідності чітко спланованих дій відповідних структурних підрозділів органів влади аби дані заходи в області були проведені на найвищому рівні й цим самим вкотре підкреслити той факт, що суспільство визнає та цінує героїзм та мужність ветеранів.

Увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років та вшанування пам’яті полеглих у боротьбі із фашистськими загарбниками на Вінниччині розпочнеться з урочистого покладання квітів та вінків до меморіалу Слави що на площі Європейській. Про це під час засідання зазначила перший заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Альона Лавровська.

Як відзначатимуть на Вінниччині 70-ту річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників

За її словами, також в рамках відзначення 70-ї річниці визволення України від нацистів передбачено урочистий прийом ветеранів керівництвом області та міста, вручення Почесних грамот облдержадміністрації та обласної Ради ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Низка заходів присвячені даній тематиці вже проводяться в закладах культури повідомила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Марія Скрипник. Так, у музеях розгорнуто виставки «Війна – погляд крізь роки», «Пам’ятаймо минуле, заради майбутнього». В бібліотеках організовані ілюстраційно-книжкові експозиції на тему Великої Вітчизняної війни. В будинках культури проводяться літературно-музичні вечори, бесіди, концерти.

Як відзначатимуть на Вінниччині 70-ту річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників

Обговорили в рамках засідання і питання соціального захисту ветеранів війни. Зокрема, з початку року ветерани війни та інваліди області отримали 603 путівки до санаторіїв України. За рахунок коштів державного бюджету в минулому році було проведено капітальний ремонт 15 інвалідам війни та вдовам загиблих інвалідів війни на суму 389,7 тис. грн. В поточному році вже проведено капітальний ремонт 21 інваліду війни на суму 400,5 тис. грн. із запланованих на рік 1,1 млн. гривень. Надається фінансова підтримка 18 обласним громадським організаціям інвалідів та ветеранів. Загалом на надання пільг у 2014 рік з держбюджету виділено 287 мільйонів гривень, 170 з яких вже використано.

Підводячи підсумки засідання оргкомітету, Ігор Івасюк відзначив, що нині в області проживає понад 65 тисяч ветеранів війни.

Як відзначатимуть на Вінниччині 70-ту річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників

«Нині на Вінниччині проживає понад п’ять тисяч осіб, які через поважний вік та стан здоров’я не можуть долучитися до заходів, тому завдання для районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, громадських організацій зробити все для того, аби наші ветерани почували себе переможцями не лише в такий пам’ятний день, а щодня. Жоден ветеран чи учасник війни не повинен бути забутим» – підкреслив Ігор Івасюк.



Переглядів: 4553
Поширень: 0