У парку Дружби народів на Вишенському озері за сприяння департаменту охорони здоров’я міськради були проведені спеціалізовані медично-волонтерські навчання з відпрацюванням дій вінницьких медиків у випадках масового ураження людей під час вибуху.

22 жовтня в Парку дружби народів пройшли медично-волонтерські навчання по рятуванню людей під час вибуху.

Вінницьких медиків та волонтерів навчали рятувати людей під час вибуху

Навчання проведені у два етапи. На першому етапі відпрацьовувалися дії служби медицини катастроф цивільного захисту міста, Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, а також населення з надання домедичної та медичної допомоги у випадку масового ураження людей. На даному етапі демонструвалося прибуття та розгортання «сортувального майданчику» силами бригад швидкої медичної допомоги біля зони ураження, робота волонтерів, які пройшли відповідну підготовку, спрямовану на надання домедичної допомоги постраждалим, виніс постраждалих із зони ураження та передача їх на «сортувальний майданчик», надання екстреної медичної допомоги фахівцями швидкої медичної допомоги. Учасники навчань за бажанням змогли спробувати себе в якості волонтерів та під наглядом медиків вчились наданню домедичної допомоги на спеціальних манекенах.

Вінницьких медиків та волонтерів навчали рятувати людей під час вибуху

На другому етапі відпрацьовувалися дії вже самих медиків, а саме персоналу міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги з надання допомоги у випадку масового ураження людей під час вибуху, організація надання кваліфікованої та спеціалізованої медичної допомоги по життєвих показниках.

Вінницьких медиків та волонтерів навчали рятувати людей під час вибуху

В майбутньому планується проведення ще подібних навчань. Такі заходи дозволяють вдосконалювати роботу органів управління та сил служби медицини катастроф цивільного захисту міста та роблять більш тіснішою взаємодію з Товариством Червоного Хреста та іншими громадськими організаціями.



Переглядів: 4530
Поширень: 0