Сім коробок з медичними препаратами, ліками, кровоспинними засобами після обліку будуть розподілені та направлені до вінницьких військових підрозділів, які воюють на Сході України.

У вересні Вінницькою міською радою містам-партнерам та побратимам Вінниці було направлено листи з проханням надати посильну допомогу для вінницьких військових, поранених та постраждалих у зоні АТО. Фактично одразу ж на лист відгукнулося американське місто-побратим Вінниці Бірмінгем, розташоване в штаті Алабама.

До Вінниці прибула перша партія гуманітарної допомоги від американського міста-побратима – Бірмінгема

«Бірмінгем відгукнувся дуже швидко, з того часу ми постійно спілкувалися, щоб владнати організаційні питання. Два тижні тому вони повідомили, що вантаж зібрано і його відправляють. Це допомога від різних організацій та звичайних людей, які купували медичні препарати самостійно, потім було сформовано вантаж, який вже надіслали нам. Це перша партія допомоги, але вони планують збирати і надалі. Вантаж включає ліки, набори першої медичної допомоги, кровоспинні матеріали. Ці засоби будуть дуже корисні для наших військових, до того ж в зимових умовах. Будь-яка допомога зараз буде доречною», - розповідає радник міського голови Ольга Парвадова.

До Вінниці прибула перша партія гуманітарної допомоги від американського міста-побратима – Бірмінгема

Перша партія гуманітарної допомоги надійшла кур’єрською поштою 25 листопада. В холі міської ради було відкрито дві з семи коробок. Там були індивідуальні аптечки для швидкої допомоги, кровоспинні серветки, пов’язки для ран, жаропонижаючі та обезболюючі препарати. Коли відкрили одну з упаковок із пов’язками для ран, виявили, що на кожній обгортці засобу маркером було написано індивідуальне побажання для військового англійською мовою: «Я молюся за твою безпеку», «Швидкого одужання», «Нехай янголи охороняють тебе».

До Вінниці прибула перша партія гуманітарної допомоги від американського міста-побратима – Бірмінгема

«Я вважаю, що кровоспинні засоби та аптечки швидкої допомоги зараз найбільше потрібні на передовій, бо там отримують поранення наші військові. Тому їм вони необхідні в першу чергу. Як кажуть, друзі пізнаються в біді, і мені дуже приємно, що у нас є такі друзі і такі партнери», - зазначає заступник міського голови Андрій Рева.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності міської ради Олега Парфілова, весь вантаж буде взятий на облік і розподілений залежно від кількості особового складу і до потреб військових частин: «Ми перш за все визначимося з перекладом, бо там є такі ліки, що ми не знаємо їх призначення. Перекладачі та медичні працівники розберуться з перекладом та їх дозуванням. Потім адресно розподілимо допомогу по військових частинах, як в зону антитерористичної операції, так і у вінницьких гарнізонах, куди частина військових прибули на ротацію».

Також на лист про допомогу відгукнувся і польське місто-побратим Кельце, яке зібрало допомогу на 100 тис. злотих. Наразі вирішуються організаційні питання.



Переглядів: 6096
Поширень: 0