У новорічні дні Вінниця зануриться у казкову атмосферу – на Майдані Незалежності знову оселяться Дід мороз, Снігуронька та Баба Яга, Центральний парк культури та відпочинку стане осередком творчості та дозвілля, а святкова ілюмінація центральної частини міста поповниться світловими інсталяціями на бульварі Пирогова.

Новорічних та різдвяних свят завжди найбільше чекають діти. Для них ці дні привносять в життя казку, коли оживають чарівні герої, під ялинкою чекають подарунки, а на вулиці справжня казкова атмосфера. Та й для дорослих це час, коли з’являються нові сили, оптимізм та віра, що наступний рік буде кращим.

«День Європи ми робили в скромному форматі, святкування Дня Міста ми взагалі відмінили, тому що відбулись трагічні події в зоні АТО якраз напередодні. Тому у День міста ми зробили благодійний марафон, щоб підтримати воїнів, які захищають східні рубежі нашої держави. З приводу відзначення Нового року були різні думки, в якому форматі і взагалі, чи потрібно робити свято. Але Новий рік завжди відзначався, тому що це свято традиційне, це свято в першу чергу для дітей, зрештою, це свято для всіх тих людей, які зустрічають Новий рік з оптимізмом і надією на краще майбутнє. Тому ми вирішили робити заходи так, як ми їх проводили раніше, – з 19 грудня до 17 січня. Але ми скоротимо самі заходи, і вони будуть скромнішими», - зауважив в. о. міського голови Сергій Моргунов під час прес-конференції, присвяченій презентації заходів до новорічних та різдвяних свят.

Головна ялинка Вінниці відкриється вже традиційно у День святого Миколая – 19 грудня. Цього вечора о 18-й годині на вінничан чекатиме офіційна церемонія відкриття святкувань в місті, новорічний феєрверк та концерт відомого українського гурту «Тартак» і Сашка Положинського.

А наступного дня, 20 грудня, на Майдані Незалежності, теж вже за сталою традицією, запрацює Резиденція Діда Мороза, де разом із будиночком головного новорічного героя розташуються хатинки Снігуроньки та Баби Яги. Працюватиме містечко до 14 січня. А 25 грудня та 8 січня Дід Мороз буде влаштовувати громадську приймальню у приміщенні мерії. Біля Резиденції вже вдруге «виросте» казковий ліс – місто продовжує практику створення площадки для демонстрації креативності і творчості колективів різних вінницьких підприємств та установ, які проявляють свою оригінальність у створенні авторських ялинок.

В міських бібліотеках працюватимуть майстерні Діда Мороза, де маленькі вінничани будуть власноруч виготовляти різні прикраси. Сюди також запрошують усіх бажаючих писати листи та робити новорічні листівки і сувеніри для вінницьких бійців, які знаходяться в зоні бойових дій на Сході України.

Також на городян чекатимуть новорічний ярмарок, парад сніговиків, фольк-шоу «Різдвяні зустрічі», молодіжний проект «Новорічне рандеву», всеукраїнський чемпіонат колядок і флешмоби від учасників школи Дідів Морозів та Снігуроньок, інтерактивний проект «Battle City» на Кубок Діда Мороза та зодіак-селфі біля Головної ялинки міста.

«Зодіак-селфі – це нова «фішка», яку ми хочемо запропонувати вінничанам під час проведення заходів на Головній ялинці, - розповів директор КП «Центр культурних та концертних програм» Максим Філанчук. – Кожен з нас при народженні мають свій знак зодіаку. Ми всі 12 знаків виготовляємо в таких досить цікавих і яскравих виглядах. І кожен з охочих зможе сфотографуватись із своїм чи іншим знаком зодіаку. А робити фото-селфі сьогодні стало досить популярно».

Щоб створити для вінничан приємний святковий простір, головні вулиці міста та Майдан Незалежності знову будуть «вбрані» у новорічну ілюмінацію. Минулого року у вигляді гербів Вінниці та бурульок вона з’явилась вздовж проспекту Коцюбинського. А цього року засяє бульвар Пирогова. Там встановлять десять об’ємних фігур птахів та людей, які ніби будуть літати над бульваром.

Святковою ілюмінацією також буде прикрашено Центральний парк культури та відпочинку. А на Фонтанній площі та біля Літнього театру у парку з’явиться ще одна Wi-Fi-зона.

Закриття Головної ялинки міста відбудеться 17 січня о 18-й. Цього вечора на сцені у парку пройде фінал інтерактивного проекту «Battie City» на Кубок Діда Мороза. Програму продовжить фестиваль вогню і світла від вогняних театрів «EastFire» (м.Харків), «КОТ» (м.Київ) та рок-концерт вінницьких гуртів «LARUS», «Band-R-Band», «Серце Дженніфер».

Для того, щоб вінничани могли зорієнтуватись у всіх цих заходах, створюється спеціальний сайт http://playday.vmr.gov.ua, і вже незабаром тут можна буде дізнаватись про всі новорічні новини Вінниці та анонси подій. ​



Переглядів: 10016
Поширень: 0