Сьогодні у Будинку офіцерів відбулися урочистості до Дня Збройних Сил України. Військових привітали керівники міста та області. Їм вручили грамоти і грошові премії. На вечорі лунали військові пісні, також для бійців влаштували концерт.

Завтра, 6 грудня, наша держава відзначатиме День Збройних Сил України. З цієї нагоди у Вінниці відбулися урочистості. Військові приймали вітання від керівництва міста та області.

«У ці важкі для нашої держави часи, по іншому сприймаються такі слова як воля, свобода, мир, радість і все те, що пов’язано з комфортним життям, до якого ми звикли протягом останніх десятиліть. Сьогодні, в переддень вашого професійного свята, як ніколи переосмислюєш – наскільки наша армія єдина з народом. Дуже б хотілося, щоб кожен зробив все від нього залежне, щоб зміцнити армію, адже той, хто готується до війни – той забезпечує мир. Хочу запевнити, що Вінницька обласна державна адміністрація вживає всіх необхідних заходів для територіальної оборони», – сказав голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник.

У Вінниці військові приймали вітання з нагоди Дня Збройних Сил України«Зараз День Збройних Сил України сприймається в суспільстві по іншому ніж це було рік тому. Сьогодні поняття захисник Вітчизни для всієї України піднялося в рази з точки зору поваги та авторитету. Адже ви перші на передовій бороните незалежність та соборність України. Я впевнений, що ми здолаємо всі ті виклики і всю ту біду, яка сьогодні нависла над Україною, ми вийдемо переможцями і будемо будувати ту державу і те суспільство, які ми хочемо. На сьогоднішній день не всі ваші колеги можуть відзначати цей день у мирних умовах, багато з них знаходяться на Сході, там, де йде війна. Зараз найважливіше – щоб швидше настав мир, щоб ми менше оголошували хвилин мовчання по тих, хто загинув, віддаючи своє життя за Батьківщину, щоб люди повернулися з війни живими та неушкодженими. Тож бажаю всім миру, злагоди, благополуччя і оптимізму», – зазначив в.о. міського голови Сергій Моргунов.

У Вінниці військові приймали вітання з нагоди Дня Збройних Сил УкраїниТимчасовий виконуючий обов’язки командувача Повітряних Сил України Збройних Сил України генерал-лейтенант Віктор Сідаш зауважив, що за мужність, героїзм та самопожертву у захисті державної територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу більше ніж 6 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України нагороджені державними та відомчими нагородами. П’ятеро з них удостоєні найвищого звання – героїв України.

«Високе звання героя України удостоєний командир авіаційної ескадрильї «Блакитна стежа» 15-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил підполковник Костянтин Могилко. Він загинув, будучи командиром екіпажу літака, збитого сепаратистами в районі міста Славянськ та рятуючи життя членів екіпажу та мешканців населену пункту. За проявлену мужність та героїзм під час виконання військового обов’язку начальника служби безпеки польотів 456-ї бригади транспортної авіації майору Дмитру Майбороді присвоєно звання Героя України посмертно. Він, будучи командиром екіпажу літака, збитого сепаратистами в Луганській області, ціною власного життя врятував п’ятьох військовослужбовців, які перебували на борту повітряного судна. В цьому літаку був ще один льотчик – майор Дмитро Шкарбун, який разом з командиром екіпажу намагалися приземлити підбитий літак та до останньої миті свого життя надавав допомогу командиру. Він, указом Президента, нагороджений орденом Богдана Хмельницького третього ступеня посмертно», – повідомив Віктор Сідаш.

Світлу пам\'ять героїв вшанували хвилиною мовчання.



Переглядів: 5663
Поширень: 0