Християни західного обряду – релігійні організації Римсько-католицької церкви святкують Різдво Христове 25 грудня. Святкові богослужіння у храмах області відбуватимуться у ніч з 24 на 25 грудня. У день Світлого Різдва Христового, 25 грудня, у центральному костелі м.Вінниця святкові Меси звершуватимуться щогодинно.

7 січня, християни східного обряду, до яких відносяться як православні спільноти так і організації протестанського спрямування, відзначатимуть Різдво Христове за Юліанським календарем. За традицією, урочисті різдвяні служби розпочнуться з нічних святкових Богослужінь, які впродовж 7 січня відбуватимуться в центральних православних храмах та протестантських молитовних будинках.

10 січня 2015 року, за сприяння Вінницької єпархії УПЦ, відбудеться фестиваль колядок «Різдвяні дзвіночки» та впродовж Різдвяних святків у благочинях Вінницької єпархії УПЦ відбудеться архієрейська коляда, за рахунок чого буде сформовано фонд, кошти якого будуть витрачені на благодійну допомогу та здійснення соціальних проектів Вінницької єпархії УПЦ.



Переглядів: 4739
Поширень: 0