Про це Президент Петро Порошенко повідомив під час робочої зустрічі з головами обласних державних адміністрацій. "Прийняв рішення проголосити 15 січня, четвер, Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів. І, в першу чергу, за мирними мешканцями, які загинули на блокпосту під Волновахою", – сказав Глава держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання вбитих 13 січня людей. «Проросійські бойовики-терористи прицільним ракетним ударом влучили в мирний цивільний автобус, який стояв на блокпосту. Вони цілились і в українських воїнів, і в українських цивільних громадян», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що весь світ висловлює співчуття Україні, зокрема була розповсюджена відповідна заява Ради Безпеки ООН, а 15 січня планується прийняття рішення Європарламентом з приводу трагедії в Україні. Петро Порошенко повідомив, що сьогодні під час телефонної розмови Канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Франсуа Олланд висловили співчуття та підтримку українському народові в принциповій боротьбі з терором.

Глава держави наголосив, що українці поділяють біль родичів тих, хто постраждав і загинув. «Так само, як світ продемонстрував в Парижі, ми демонструємо в Україні, що ми не боїмося терористів. Ми об’єднані. Українців не залякати!», – підкреслив Петро Порошенко.



Переглядів: 3863
Поширень: 0