Сьогодні у залі засідань міської ради вінницьких воїнів-афганців привітали з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Їм вручили грамоти та премії, а родичі загиблих отримали матеріальну допомогу. Крім того, одному афганцю вручили сертифікат на цільову матеріальну допомогу для придбання легкового автомобіля.

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Напередодні цієї дати в. о. міського голови Сергій Моргунов привітав вінницьких воїнів-афганців. «Будь-яка війна є безглуздою. Протягом десяти років, з 1979 по 1989-й, українці воювали і гинули на території іншої держави лише за забаганкою тодішнього керівництва Радянського Союзу. Ця війна забрала понад 170 життів жителів Вінницької області. І я ще раз хочу наголосити, що вони загинули не за свою рідну землю, не за свої родини, а заради чиїхось політичних амбіцій. Минуло 26 років, і зараз у нас інша війна, але вже на своїй території. Через амбіції керівництва Російської Федерації сьогодні гинуть наші хлопці, – зазначив Сергій Моргунов. – Я хочу подякувати всім тим воїнам-афганцям, які сьогодні займають активну громадянську позицію, багато хто знаходиться на Сході. Ви своєю допомогою та самовідданістю показуєте, що не можна бути байдужими до того, що відбувається нині в державі. Бажаю всім миру, щоб війна, яка йде на території України, швидше завершилася, і щоб ми могли будувати вільну та заможну державу»

Вінничани, які є учасниками бойових дій на території інших держав, отримали грамоти та премії

Колишні воїни-інтернаціоналісти отримали грамоти та грошові премії. А один із них – сертифікат на цільову матеріальну допомогу, яка була запроваджена міською радою у 2014 році і надається незалежно від державної допомоги такого самого призначення. Це допомога на придбання автомобіля. Торік по цій програмі придбали автомобілі для двох учасників бойових дій в Афганістані. Ще двоє їх бойових побратимів отримали квартири.

Крім того, у 2014 році міською владою було придбано та передано 9 квартир для тих, хто захищав та захищає територіальну цілісність України. 4 квартири були передані вінницьким військовим частинам 3028 та 3008, ще 5 – вдовам перших загиблих українців, життя яких обірвалось на початку антитерористичній операції на Сході нашої держави.



Переглядів: 4279
Поширень: 0