У Вінниці розпочато цегляну кладку першого з групи муніципальних будинків по вулиці Чехова. По програмі «Муніципальне житло м. Вінниці» в цьому комплексі будинків зможуть покращити житлові умови 140 сімей. Минулого року перелік учасників програми було поширено на сім’ї учасників АТО та переселенців, такою можливістю вже скористалося три родини з цих категорій.

13 лютого в. о. міського голови Сергій Моргунов із своїми заступниками заклали перші цеглини четвертого муніципального будинку. Майбутня висотка увійде в комплекс з двох десятиповерхівок, які розташовуватимуться поряд. Загалом тут стануть новоселами 140 родин. Будівництво сусіднього будинку також вже розпочато. Сьогодні в ньому закладають перший фундаментний блок. В подальшому роботи вестимуться паралельно у двох будинках разом.

«Через велику протяжність майданчика під забудову ми розбили житлову площу на три будинки, щоб в подальшому забезпечити прибудинкову територію, - розповідає керівник державного підприємства Міністерства оборони «Вінницьке будівельно-інженерне управління» Валерій Коробков. - Між будинками буде облаштовано дитячі майданчики, площадки для відпочинку та парковки для автомобілів. Сьогодні в роботі два будинки, до будівництва третього ми ще не приступали, але найближчим часом плануємо вирити котлован, поки утримується морозна погода, і до березня зробити нульові роботи. Перший будинок комплексу хочемо здати в експлуатацію ще в цьому році, трохи перевиконавши план. А взагалі-то обидва будинки заплановано здати в липні 2016 року». Загальна площа трьох будинків становитиме біля 11 тис. кв. м.

удівельники приступили до цегляної кладки наступного муніципального будинку

«Я думаю, що ця програма є досить успішною в місті, адже ціна площі житла найнижча серед забудовників Вінниці. Враховуючи економічну ситуацію та коливання курсу валют, ціну квадратного метра нещодавно вимушено підняли, але ціну підняли всі забудовники міста. Якщо на старті ціна квадратного метра становила 6650 грн., то на сьогодні ціна 7200 грн., але вона все одно залишається найнижчою по місту, - каже в.о. міського голови Сергій Моргунов. - Учасниками програми першочергово можуть бути люди, які працюють в бюджетній сфері. Торік ми розширили умови участі у програмі –у ній також мають право участі учасники АТО, їх сім’ї та переселенці. В цих будинках вже придбали квартири дві родини переселенців та одна сім’я учасника АТО».

удівельники приступили до цегляної кладки наступного муніципального будинку

120 квартир з 140 вже знайшли власників, ще 18 учасників, які вже подали заявки на участь у програмі, чекають жеребкування.

Для інформації:

У трьох попередніх будинках по вулицях Келецькій (5683 кв. м), Смирнова (загальна площа 8306 кв. м) та пров. Щорса (7298 кв. м.) за програмою «Муніципальне житло м. Вінниці» придбали квартири 344 родини. Переважно це молодь, освітяни, працівники бюджетної сфери та комунальних підприємств.

Минулого року було надано вихідні дані для проектування групи житлових будинків по вул. Чехова на 207 квартир, наразі споруджується І пусковий комплекс (житлові будинки №1 та №2) на 140 квартир.



Переглядів: 5729
Поширень: 0