Група адміралів та офіцерів українського флоту на чолі з командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адміралом Ігорем Тенюхом здійснює робочу поїздку регіонами України з метою налагодження шефських зв’язків.

На переконання командувача українського флоту віце-адмірала Ігоря Тенюха, цільову допомогу іменним кораблям в першу чергу необхідно спрямувати на відновлення їх технічної готовності. Завдяки спільним зусиллям моряків та підприємств і бізнес-структур регіонів України швидше будуть виконані ремонтно-відновлювальні роботи агрегатів та обладнання на кораблях, що несуть на своїх бортах назви однойменних міст.

- На флоті вже склалася традиція, коли кращі представники регіонів, наприклад, Вінниччини, Хмельниччини, Тернопільщини, Донбасу та інших регіонів України, проходять як строкову так і службу за контрактом на підшефних кораблях та у військових частинах. І ми б хотіли, аби наші шефи постійно дбали про Військово-Морські Сили, - підкреслив віце-адмірал Ігор Тенюх.

Свою першу зустріч командування українського флоту провело з керівництвом Вінниччини. Делегація командування ВМС України обговорила з головою Вінницької обласної державної адміністрації Олександром Домбровським, головою обласної Ради Григорієм Заболотним та мером Вінниці Володимиром Гройсманом питання надання шефської допомоги іменним кораблям та підшефним частинам.

Під час зустрічі йшлося про те, як зробити шефські відносини системними, залучити до співпраці потужні підприємства та комерційні структури регіону, визначитися з формами надання допомоги відповідно до Указу Президента України “Про вдосконалення організації шефства над Військово-Морськими Силами Збройних Сил України”. Зокрема, мова йшлася про фінансову підтримку у відновленні технічної готовності підшефного корвету “Вінниця”.

Так, під час зустрічі віце-адмірал Ігор Тенюх зазначив, що для відновлення технічних можливостей корвету “Вінниця” необхідно 2,7 мільйона гривень.

- Ці кошти дадуть можливість вийти кораблю у відкрите море. Це стане великим престижем не лише для Військово-Морських Сил України, а й для самого міста Вінниця. Тривале стояння корабля біля причалу негативно впливає на його технічний стан, - зазначив командувач українського флоту.

У свою чергу голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський зазначив, що представники як обласної, так і міської влади сприятимуть закріпленню шефських стосунків між бізнесовими структурами області та безпосередньо командуванням та екіпажем корвету. І зі свого боку робитимуть усе можливе, для того, щоби корвет “Вінниця” у 2008 році обов’язково вийшов у відкрите море.

- Будь-які дружні стосунки мають покращуватися, а не погіршуватися. Це один з принципів роботи обласного керівництва, – зазначив під час зустрічі голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський.


Переглядів: 3697
Поширень: 0