Сьогодні, 25 лютого, Вінницю з одноденною робочою поїздкою відвідав аташе з питань наукових та академічних зв’язків Посольства Франція в Україні Жиль Маметц.

Спочатку дипломат познайомився з робою Донецького Національного університету у місті Вінниця. Згодом під час зустрічі з заступником голови облдержадміністрації – директором департаменту освіти і науки Ігорем Івасюком обговорили цілу низку питань розширення і поглиблення співпраці між вузами області та Францією.

«Вже більше 5 років ми співпрацюємо з Францією на рівні професійно-технічних закладів. Вінницькі студенти їздять на практику у Францію, в свою чергу французькі приїздять до Вінниччини. Звичайно, сфера нашої співпраці могла бути набагато ширшою і не лише обмежуватися професійно-технічними закладами. Нам є що показати, ми досягли значних висот і у вищій школі, особливо в таких сферах, як ІТ-технології та медицина. Вінниччина виділяється серед інший центральних областей, насамперед великою кількістю університетів, які знані не лише в Україні, а й за її межами. Нині у ВУЗах регіону навчаються понад 2 тисячі іноземних студентів, які представляють 68 країн світу» – наголосив Ігор Івасюк.

Вінницю відвідав аташе з питань наукових та академічних зв’язків Посольства Франція в Україні Жиль Маметц

В свою чергу аташе з питань наукових та академічних зв’язків посольства Франції в Україні Жиль Маметц зазначив, що їх країна зацікавлена в співпраці, однак не на словах, а на конкретних справах.

«Ми не приділили достатньої уваги і зусилль для того, щоб розширити наше партнерство. Ми є обоє партнерами в рамках європейського освітянського простору, відтак, ми зобов’язані створити міцні, постійні зв’язки між нашими ВУЗами. Навчальні заклади, які через події на Сході України переселилися і знайшли прихисток у Вінниці – це хороший символ солідарності, ми маємо наміри це підтримувати, звичайно в міру наших можливостей» – підкреслив Жиль Маметц.

За його словами, нині дипломати працюють над створенням домовленостей між радою директорів України і президентів університетів Франції.

Вінницю відвідав аташе з питань наукових та академічних зв’язків Посольства Франція в Україні Жиль Маметц

«У співпраці з українськими вузами є зацікавленість і на рівня Адміністрації Президента Франції. Нам дали завдання організувати візит делегації президентів університетів Франції, представників Міністерства вищої освіти і науки Франції. Нині працюємо над створенням угоди між радою ректорів України і президентів університетів Франції. Ми добре знаємо про науковий потенціал в аграрній сфері вашого регіону, адже між аграрними ВУЗами Вінниччини і Франції існує довгострокова співпраця, ми маємо наміри її продовжувати. Наразі ми працюємо над організацією «Днів науки», де буде презентована вагома частка досягнень та можливостей аграрного сектору. В рамках чого, ми могли б організувати заходи і в Вінниці» – зазначив закордонний гість.

Також, у пошуках нових напрямів співпраці французький дипломат відвідав і Вінницький національний технічний університет.



Переглядів: 4039
Поширень: 0