13 серпня на черговому засіданні виконкому розглядалось питання щодо передачі в оренду приміщень у лікарнях міста під встановлення автоматів для продажу бахіл. Міський голова Володимир Гройсман висловив жорстку позицію щодо нав\'язування подібних послуг у закладах охорони здоров\'я міста та вважає, що це один із способів заробляння коштів на вінничанах.

«Я це розумію так: ми даємо в оренду 1-2 кв. м площі, далі йде наказ по лікарні «Ходити тільки в бахілах» і вхід в лікарню стає платним, - каже Володимир Гройсман. - Тобто людині для того, щоб увійти в лікарню, необхідно сплати 1,5 грн. Я просто вражений такою політикою головних лікарів». В результаті дане питання було знято з порядку денного.

Мер доручив підготувати розпорядження щодо створення комісії, котра проведе перевірку лікувальних закладів на наявність підприємців, що надають додаткові послуги. «Нав\'язування послуг, наприклад, фотографування при виписуванні з пологових будинків, - це заробляння коштів на порожньому місці, - переконаний міський голова. - Я би просив вичистити весь цей бруд з наших лікарень, і якщо я щось подібне побачу в школах чи закладах охорони здоров\'я, - відповідальним за це особам буде непереливки». Володимир Гройсман зобов\'язав управління охорони здоров\'я міської ради протягом двох тижнів подати перелік орендарів, які здійснюють торгівлю чи надають якісь послуги у лікарнях, та чітко відслідкувати, які з них нав\'язуються пацієнтам.


Переглядів: 3965
Поширень: 0