На минулому тижні депутати міської ради затвердили звіт щодо функціонування системи управління якістю, протидії корупційним загрозам та інформаційної безпеки. У документі зазначається, що виконавчі органи Вінницької міської ради успішно пройшли атестацію на відповідність вимогам стандарту ISO 9001. Сам сертифікат Вінниця отримала у 2007 році, і тепер щороку його підтверджує.

У 2014 році було проведено два наглядових аудити. Їх метою було дослідження Системи управління якістю, протидії корупційним загрозам та інформаційної безпеки в процесах виконавчих органів Вінницької міської ради і визначення, чи відповідають вони стандарту EN ISO 9001:2008. Через таку процедуру усі департаменти та відділи міської ради проходять щорічно.

В ході проведення аудитів представниками британської фірми BSI, яка має відповідний сертифікат, не було виявлено жодної невідповідності. Перевірялась система управління якістю щодо ефективності впровадження відповідних стандартів у роботі виконавчих органів Вінницької міської ради.

Усі сфери діяльності Вінницької міської ради були визнані такими, що відповідають стандарту EN ISO 9001:2008. У висновках аудитів визначено, що система управління, запроваджена у виконавчих органах, є прикладом результативного підходу до управління та виконує вимоги стандарту EN ISO 9001:2008.

«Щороку у нас проводиться два зовнішніх аудита, в ході яких перевіряється функціонування системи управління якістю, протидії корупційним загрозам та інформаційної безпеки. Перед ними ми постійно проводимо свої внутрішні аудити, - розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський. – Приємно відзначити, що цьогорічні аудити знову підтвердили відповідність роботи виконавчим органам Вінницької міської ради міжнародним стандартам».

З відкриттям у Вінниці «Прозорого офісу» були створені необхідні умови для того, аби унеможливити зловживання з боку управлінців під час надання ними адміністративних послуг населенню. Для цього були максимально спрощені та деталізовані процедури отримання будь-яких документів. Наприклад, якщо людина звернулась до «Прозорого офісу» для оформлення того чи іншого документу, то її справа рухається по затвердженому алгоритму, який передбачає чіткі строки і їх жорсткий контроль щодо виконання кожного виду робіт за цією процедурою. Таким чином, жодний виконавець, який працює із цими документами, не може вплинути на швидкість їх оформлення, пригальмувати чи прискорити процес, адже кожен етап має свою послідовність і визначений термін. ​

Для довідки

British Standards Institution (BSI) - Британський Інститут Стандартів вважається однією з найстаріших і найавторитетніших організацій, що займається стандартизацією. Історія BSI починається з 1901 року, коли з ініціативи сера Джона Волфа-Беррі (Sir John Wolfe-Barry), конструктора знаменитого Тауерського моста, був заснований перший в Британії комітет зі стандартизації. За більш ніж 100 років розвитку BSI перетворився з національного органу із стандартизації в глобальну організацію, яка є лідером з розвитку сучасних стандартів, освіти та сертифікації по всьому світу.

BSI є некомерційним товариством з королівським статутом, а тому вільним від впливу ззовні і неупередженим у своїх рішеннях. Це обумовлює виключне визнання сертифікатів BSI у всьому світі, що підтверджує економічна статистика і біржові рейтинги клієнтів цієї фірми. Компанія BSI організовує роботу 58 представництв по всьому світу і обслуговує понад 65 000 клієнтів в 150 країнах.

Серед фірм, які працюють з BSI, – BMW, Johnson & Johnson, Microsoft, Philips, Siemens, Ford, Boeing, Rolls Royсe, Sony, Ricoh, Sharp, Pioneer, Toyota, Honda, Mercedes Benz, Mitsubishi, Samsung.



Переглядів: 3404
Поширень: 0