Для багатьох жителів мікрорайону реалізація цього проекту є головною подією року, дехто навіть називає її символічною. вулиця Шевченка у Вінниці«У 2009 році Україна відзначила 195-ту річницю від Дня народження Тараса Шевченка. Мені (і я впевнений, що і багатьом моїм сусідам) надзвичайно приємно, що ювілейна річниця Дня народження Великого Кобзаря цього року ознаменувалась такою подією в житті вулиці, названої на його честь. Від душі дякуємо усім тим людям, які були задіяні у будівництві» - каже мешканець вул. Шевченка Олександр. Пенсіонерка Ванда Борисівна, яка мешкає на одній з сусідніх вуличок, про поета не згадує, натомість розповідає, якою була ця вулиця багато десятиліть: «Я народилась в останній рік війни, усе життя живу на Слов’янці. Скільки себе пам’ятаю, ця вулиця нікому була не потрібна. Власне, вулиці ніколи і не було – сама тільки назва: весь час місили багнюку, неможливо було до зупинки спуститись. Це ж який сором – живемо біля центру міста, а виїхали в місто – неможливо. Я коли почула десь по радіо слова нашого мера, що тут зроблять дорогу, - навіть і не повірила. А сьогодні – вже і не знаю, що сказати: спасибі – це не просто слова. Ви подивіться, як ця вулиця ввечері вогнями ліхтарів сяє: по телевізору щось таке показували – здається, Лас-Вегас.»

вулиця Шевченка у ВінниціПротяжність цього маленького вінницького Лас-Вегасу, як його вже охрестили тутешні мешканці, складає близька 850 погонних метрів новозбудованої дороги. Загальна площа збудованого дорожнього покриття складає 7 510 м2. На перехресті вул. Шевченка/Константиновича облаштовано розв’язку з виїздами на вулиці Л. Ратушної та 40-річчя Перемоги. Реалізація проекту розпочалась у грудні минулого року з заміни підземних комунікацій. Навесні, коли роботи продовжились, на черзі стало питання будівництва зливової каналізації та влаштування зливоприймачів, що дозволить уникнути проблем, пов’язаних з водою, яка залишається на поверхні після дощів. А після проведення робіт по асфальтуванню вулиці, тут з’явились тротуари, упорядковані зелені зони, вуличне освітлення, дорожні знаки та розмітка, а ще – «лежачі поліцейські» для любителів швидкості.

святкування дня народження вулиці Шевченка у Вінниці

«Це був надзвичайно важкий проект. Я радий, що до чергової річниці нашого міста, у кризовий рік, - ми його реалізували. Я переконаний у тому, що цю дорогу потрібно було збудувати ще 20 років тому. Для мене дивно – хтось колись будував тут багатоповерхівки, заробляючи на цьому гроші, а потім - так варварські усе покинув. Це той приклад безвідповідальності, якого в місті вже не буде. – розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Додам, що ми почали втілювати проект у життя саме під час розгортання кризи, коли почались проблеми з наповненням бюджету. Але в кожного з нас є мрії, і однією із них в мене була саме вулиця Шевченка. Тепер будемо рухатись далі. По місту багато є районів, які потребують капітального ремонту і реконструкції. Я можу сказати, що ми як ремонтували та будували нові дороги, так і будемо продовжувати це робити кожного року».

вулиця Шевченко у Вінниці

10 вересня мешканці вулиці Шевченка відсвяткували День народження своєї вулиці разом з будівельниками, які були задіяні у комплексі робіт по облаштуванню цієї території. Більш як 20 представникам різних підрядних організацій міський голова Володимир Гройсман вручив подяки за вагомий особистий внесок у реалізацію цього проекту. Подяки від мерії отримали і декілька сімей, які тут мешкають, і вже встигли облаштувати прибудинкову територію вулиці біля своїх садиб.


Переглядів: 5531
Поширень: 0