Вчора у Вінниці стартував проект «Вікно у світ». Він допоможе користувачам послуг Терцентру, які за станом здоров’я не мають можливості відвідувати заняття з комп’ютерної грамотності, опанувати цю техніку вдома. Проект став можливим завдяки підтримці депутата Верховної Ради України Сергія Кудлаєнка, який придбав на ці цілі ноутбуки.

З вересня 2013 року у Територіальному центрі соціального обслуговування міської ради діють курси комп’ютерної грамотності для людей літнього віку. За цей час тут отримали знання 378 людей. Але є певна категорія вінничан, які за станом здоров’я не мають можливості відвідувати Терцентр, де проходить навчання, але хочуть оволодіти комп’ютером. Саме для них вчора стартував проект «Вікно у світ».

«Метою цього проекту є інтеграція людей з обмеженими функціональними можливостями. Територіальний центр хоче надавати послуги й тим, хто за станом здоров’я не може виходити з дому, відвідувати гуртки, вести активний спосіб життя, але насправді ці люди є повноцінними членами суспільства. До них ходитимуть наші викладачі додому та проводитимуть заняття з комп’ютерної грамотності, знайомитимуть з Інтернетом», – каже заступник директора Територіального центру соціального обслуговування Богдана Данчак.

У Вінниці стартував проект «Вікно у світ», який допоможе літнім людям опановувати комп’ютер в дома

Реалізувати цей проект Терцентру допоміг депутат Верховної Ради України Сергій Кудлаєнко. Адже саме він придбав два ноутбуки, за допомогою яких люди навчатимуться вдома. «Мені завжди дуже приємно брати участь у проектах, де задіяні активні люди, які, незважаючи ні на вік, ні на що інше, хочуть іти в ногу з часом, хочуть чогось досягати. Я підтримую проект «Вікно у світ», тому що цим людям цікаво жити і розвиватись. Він допоможе їм отримувати нові знання, спілкуватися та спостерігати за подіями, які відбуваються в державі», – зазначив Сергій Кудлаєнко.

Серед вінничан, які виявили бажання навчатися комп’ютерній грамоті вдома – Віра Геннадіївна. «Я хочу навчитися користуватися комп’ютером. Крім того, мої подруги виїхали за кордон і під час занять у мене буде можливість поспілкуватися з ними через скайп. А придбати свій комп’ютер у мене поки що немає можливості», – каже вона. Буде навчатися комп’ютерній грамоті й Світлана Іванівна. «Комп’ютер – це вікно у світ, а оскільки я майже не виходжу з дому, це для мене дуже важливо, адже завдяки Інтернету я зможу «побувати» у багатьох країнах світу», – зазначила Світлана Іванівна.

Також у планах Терцентру – розробити проект по дистанційному навчанні англійської мови та проведенню майстер-класів в он-лайн режимі.



Переглядів: 3515
Поширень: 0