Медичні засоби, які прибули до Вінниці з Бірмінгему минулого тижня, відправились на передову разом із волонтерами. В зону АТО також поїхав пасажирсько-вантажний автомобіль, придбаний за кошти, які вінничани перераховували, сплачуючи за комунальні послуги на рахунок Центру муніципальних систем управління, та зібрані БФ «Подільська громада». Також волонтери відправили бійцям машину швидкої допомоги, продукти харчування та смаколики.

Вінничани продовжують допомагати військовим, які воюють на Сході. Попри те, що, за словами службовців, підтримка з боку держави вже суттєво покращилась, роль волонтерів все ще залишається дуже важливою. І небайдужі мешканці Вінниці у різний спосіб продовжують перераховувати кошти на потреби воїнів АТО. Надходить допомога і з-за кордону.

Сьогодні, 5 травня, в зону АТО поїхав черговий гуманітарний вантаж. З мерії в польовий шпиталь відправлено частину медичних засобів, які на минулому тижні прислали мешканці американського міста-побратима Бірмінгема.​ Від мерії також передали дитячі іграшки, продукти харчування, солодощі, пральний порошок та придбали пальне для всіх автівок, які сьогодні поїхали на Схід. «Ми відправляємо допомогу не тільки військовим, а й людям, які знаходяться в зоні бойових дій, в тих містах та селах, які знаходяться в гарячих точках, - розповідає в. о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов. – Хочу зазначити, що дієва співпраця між громадськими організаціями і органами місцевого самоврядування дає досить позитивні і ефективні результати в питанні допомоги військовим в зоні АТО».

Мерія відправила на Схід медичні засоби із Бірмінгему, а волонтери – два автомобілі

Благодійний фонд «Подільська громада» та Центр муніципальних систем управління придбали пасажирсько-вантажний автомобіль Volkswagen T4, який може перевозити до 15 чоловік. Кошти у розмірі 74 тис.грн. на нього були зібрані за допомогою вінничан, які перераховували їх під час сплати за комунальні послуги. Автомобіль не новий, але знаходиться у гарному технічному стані. Волонтери назвали його «Пензлик». Ця назва народилась, коли вінничани власноруч розфарбовували його. Ця акція по збору коштів через рахунки за житлово-комунальні послуги Благодійним фондом «Подільська громада» спільно з Центром муніципальних систем управління була започаткована 8 вересня 2014 року. З того часу у такий спосіб було зібрано майже 140 тисяч гривень. За частину цих коштів було придбано сучасний тепловізор, інша частина – пішла на придбання автомобіля та інші необхідні військовим речі.

Волонтери, які повезли на Схід продукти харчування та медичні засоби з Бірмінгему, передають на передову вже п’ятий автомобіль швидкої допомоги. «За весь цей час ми відправили на Схід 5 джипів, і це вже п’ята швидка допомога від небайдужих вінничан. Ми передаємо продукти харчування і в дитячі будинки на Сході, і військовим. Солдатів і чужих дітей не буває, тому ми намагаємось потрохи але всім розвести гостинці, щоб нікого не образити. У нас в резерві буде залишатись іще одна машина швидкої допомоги, і як тільки з’явиться потреба, ми її теж відправимо в зону АТО», - розповів волонтер Андрій Нечипорук. ​



Переглядів: 4054
Поширень: 0