Сьогодні, 7 травня, відбулася зустріч учасників X Міжнародного дитячого фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало» з в.о. Вінницького міського голови Сергієм Моргуновим. Діти із Запоріжжя, Дніпропетровську, Рівного, Польщі та Молдови розповіли, що були приємно вражені Вінницею, особливо відмічали те, що наше місто дуже чисте та зелене, городяни – привітні, розмовляють переважно українською мовою, а у громадських місцях є Wi-Fi.

З 6 по 10 травня у Вінниці проходить X Міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». Участь у ньому беруть близько тисячі дітей з різних країн та областей України. Вчора відбулося урочисте відкриття фестивалю, а сьогодні його учасники зустрілися з в.о. міського голови Сергієм Моргуновим, щоб поділитися враженнями про фестиваль і місто.

Учасники фестивалю «Барвінкове кружало» ділились своїми враженнями від міста з в.о. міського голови Сергієм Моргуновим

«Дуже приємно, що в цьому році до нас приїхало чимало колективів не лише з України, а й з-за кордону. Географія дуже широка, є учасники й зі сходу України – Дніпропетровська та Запоріжжя. Такі заходи, як «Барвінкове кружало», об’єднують людей з різних місць, вони допомагають знаходити спільну мову, обмінюватися культурним професійним досвідом. Фестиваль допомагає налагоджувати зв’язки різних регіонів України та дружбу між різними народами. Сьогодні у нас гості з Польщі та Молдови – це наші найближчі сусіди, з якими нас пов’язує спільна історія. Взагалі, ми по багатьох питаннях ментально схожі з жителями цих країн», – зазначив Сергій Моргунов.

Діти з радістю ділилися своїми враженнями про Вінницю. З Рівного на фестиваль приїхало 18 учасників. «У вашому місті я вперше. Тут нас дуже гарно прийняли, надали чудові умови для проживання. Взагалі, ми часто беремо участь у різних танцювальних фестивалях, адже це дозволяє знаходити багато друзів та дізнаватися багато нового», – зазначив Денис з колективу «Дружба» (м. Рівне).

«Я також у Вінниці вперше. Дуже гарне місто, чисте, охайне, спокійне, люди щирі, чудово нас прийняли. На фестивалі ми показуємо кілька номерів з різних регіонів України. Виконаємо гопак, волинську польку, танець «З Україною в серці» про козаків з шаблями, справжніх чоловіків, які завжди у важку хвилину можуть захистити і допомогти. Взагалі, захоплюються танцем з малечку, дуже приємно, коли моя робота подобається глядачам», – каже Ілля із зразкового ансамблю народного танцю «Щасливе дитинство» (м. Дніпропетровськ).

Учасники фестивалю «Барвінкове кружало» ділились своїми враженнями від міста з в.о. міського голови Сергієм Моргуновим

«У вашому місті дійсно дуже чисте повітря, у нас, в Запоріжжі не таке, адже там багато заводів. Також дуже подобається, що майже всі розмовляють українською мовою», – зазначив Богдан із колективу «Весняночка» із Запоріжжя. Вероніка з Польщі зазначила, що Вінниця їй дуже сподобалася, та й взагалі, вона має позитивні враження від України. А 11-річна Аріана з Молдови розповіла, що приїхала до України, щоб познайомити нас з молдовським фольклором.

«Український народний танець, та й взагалі народні танці будь-яких країн, роблять людей добрішими, більш організованими, патріотами своєї держави та народу. Тому, думаю, що ви разом зі своїми наставниками робите дуже серйозну справу. Дуже добре, що ви підтримуєте історію народного танцю, бо у нинішньому глобальному світі люди дещо забувають про своє коріння, емоційну складову предків. Бажаю вам, щоб під час фестивалю ви отримали максимум позитивних вражень», – сказав Сергій Моргунов.



Переглядів: 3909
Поширень: 0