Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко провів 21 травня нараду з питань впровадження на Вінниччині програми Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва в Україні «Електронне врядування задля прозорості влади та громадянської участі».

Метою програми є забезпечення кращого доступу громадян до послуг, зменшення корупційних ризиків та підвищення рівня довіри до органів влади.

В облдержадміністрації перезентували програму «Електронне врядування задля прозорості влади та громадянської участі»

Напрямки, за якими працюватиме EGAP Program в Україні охарактеризували представники «Фонду Східна Європа» та INNOVABRIDGE, які здійснюють проект. Це, зокрема:

  • формування національної політики з урахуванням думки громадськості;
  • підвищення ефективності та прозорості діяльності органів влади при наданні адміністративних послуг;
  • підвищення участі громадян у процесах управління державою через розвиток сучасних ІКТ;

Завдання проекту у Вінницькій області: автоматизація роботи 10 ЦНАПів, запровадження 10 адміністративних послуг в електронній формі, створення та розвиток регіонального порталу адміністративних послуг.

В облдержадміністрації перезентували програму «Електронне врядування задля прозорості влади та громадянської участі»

Андрій Гижко подякував представникам міжнародних організацій за презентацію проекту EGAP Program та за включення Вінницької області до його реалізації, зазначивши: «Я переконаний, що співпраця міжнародних донорів Фонду Східна Європа і обласних адміністрацій дасть можливість вирішення тих питань, які ми не можемо собі зараз дозволити вирішувати за бюджетні кошти, оскільки витрачання коштів обласних державних адміністрацій є чітко регламентованим. Тож ми дуже зацікавлені в проектах, де можливе залучення міжнародної інвестиційної допомоги і щиро бажаємо, щоб проект EGAP Program найближчим часом стартував на Вінниччині».

В облдержадміністрації перезентували програму «Електронне врядування задля прозорості влади та громадянської участі»

Перший заступник голови ОДА висловив готовність до спільних дій щодо здійснення першочергових кроків для впровадження проекту «Електронне врядування задля прозорості влади та громадянської участі», таких як:

  • укладання Меморандуму між Фондом Східна Європа, Вінницькою ОДА та обласною Радою (орієнтовно- у червні 2015 року);
  • створення міжвідомчої робочої групи з питань е- урядування;
  • визначення 10 центрів надання адміністративних послуг, на базі яких будуть здійснюватись заходи проекту;
  • розробка регіональної програми інформатизації (створення Концепції та плану заходів на 3 роки), схвалення даної програми розпорядженням голови ОДА та затвердження рішенням обласної Ради.

В облдержадміністрації перезентували програму «Електронне врядування задля прозорості влади та громадянської участі»

Довідка:

Електронне урядування — спосіб організації державної влади за допомогою систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з ними громадян, юридичних осіб, неурядових організацій. Головною складовою електронного урядування є електронний уряд — єдина інфраструктура міжвідомчої автоматизованої інформаційної взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування з громадянами та суб’єктами господарювання. Електронний уряд визначає новий спосіб взаємодії на основі активного використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) з метою підвищення ефективності надання державних послуг.

Основною метою програми «Електронне врядування задля прозорості влади та громадянської участі» є допомога Україні в побудові інклюзивної, ефективної політики та системи електронного врядування для підвищення прозорості надання адміністративних послуг громадському сектору та заохочення громадськості до участі у процесі, а також у сприянні стабільності економічних та соціальних реформ.



Переглядів: 4363
Поширень: 0