З 15 по 19 червня Вінниця вже втретє долучиться до Європейського тижня сталої енергетики. Впродовж п’яти днів у місті відбудуться різноманітні заходи, що матимуть на меті привернути увагу до питань енергоефективності та енергозбереження. Разом із вінничанами у них візьмуть участь гості з різних міст України та Європи. Організатори запрошують усіх охочих долучитись до заходів і разом зробити тиждень цікавим, насиченим та корисним.

У 2013 році місто вперше вирішило підтримати ініціативу Європейського Союзу щодо відзначення Тижня сталої енергетики. Заходи, що відбуваються в рамках цього тижня у багатьох країнах, спрямовані на розповсюдження кращих практик, нових ідей і досягнення енергетичних та кліматичних цілей.

Цьогоріч офіційне відкриття Європейського тижня сталої енергетики відбудеться у Вінниці

Вперше офіційне відкриття Європейського тижня сталої енергетики відбудеться у Вінниці. Таке рішення було прийнято Представництвом Європейського Союзу в Україні. Минулого року це було місто Львів. Цього року – стане Вінниця. В рамках Європейського тижня сталої енергетики у місті буде організовано різноманітні виставки, конференції, майстер-класи для дітей, велопробіги, екскурсії на підприємства комунальної сфери, квести та семінари. В рамках цих заходів представники Міжнародного офісу вручать Вінниці Європейську енергетичну відзнаку. Наше місто стало першим в Україні та серед міст пострадяського простору, яке сертифіковане за цією системою​. В цьому Вінниці допомогла Швейцарська конфедерація.

Цьогоріч офіційне відкриття Європейського тижня сталої енергетики відбудеться у Вінниці«Сьогодні питання енергоефективності та енергозбереження для кожної країни є дуже актуальним. Тому вже сьогодні потрібно думати про це і робити чіткі кроки для того, щоб наступні покоління мали комфорті та якісні умови проживання. Важливе місце у системі підвищення енергоефективності займає розуміння самими людьми, що наша життєдіяльність впливає на навколишнє середовище, і у більшості випадків цей вплив негативний. Тому досить важливою є інформаційна та роз’яснювальна робота, на чому ми і плануємо зробити акцент протягом Європейського тижня сталої енергетики», - розповів заступник Вінницького міського голови Ігор Корольчук.

Наразі триває підготовка заходів, які будуть відбуватись впродовж Європейського тижня сталої енергетики. Вінничани та громадські організації, які мають власні ідеї та проекти, можуть долучитись до цього процесу. Поспілкуватись з приводу співпраці можна за телефоном 59-52-64, або за допомогою електронної пошти [email protected] .

Співорганізаторами заходів виступить Представництво ЄС в Україні, Асоціація «Енергоефективні міста України», проект USAID у співпраці із представництвом ЄС в Україні та Вінницькою міською радою.

Про Європейський тиждень сталої енергетики

Європейський тиждень сталої енергетики – це ініціатива ЄС, започаткована 2006 року. Тоді до святкувань долучились сотні учасників – як прості громадяни, так і організації та інституції. Відтоді щороку наприкінці червня по всій Європі проходять заходи, спрямовані на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії. Вони сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо енергетики та цілей, що пов’язані зі зміною клімату. Більш детально за посиланням http://eusew-ukraine.net



Переглядів: 3419
Поширень: 0