Вінницька школа-ліцей №7 посіла два призові місця на ХІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Шкільна газета закладу посіла перше місце в номінації «Газета» , а телефільм – друге в номінації «Телефільм».

Нещодавно в Києві завершився ХІІІ Міжнародний фестиваль-конкурс «Прес – весна на Дніпрових схилах». Цьогоріч тема фестивалю – «Місце молоді в сучасному медіа – ландшафті». У ньому традиційно взяли участь учні загальноосвітніх навчальних закладів, позашкільних закладів освіти, представники дитячих та молодіжних видань України та 11 країн зарубіжжя. Вік учасників – 13-21рік. На конкурс надійшло понад дві тисячі робіт. Узяли участь у ньому й учні Вінницької школи-ліцею № 7.

«У номінації «Газета» перемогу здобула газета школи-ліцею, яку створюють самі учні. До речі, газета «Дзеркало ліцею» існує вже 18 років. Вона виходить кожні два місяці. У ній публікуються творчі роботи учнів, учителів, статті про шкільне життя, про досягнення закладу, фотографії тощо. Також ми здобули друге місце в номінації «Телефільм». Учні зняли фільм про телешколу «Ліцеїст». Продуктом роботи телешколи є ток-шоу «Ліцеїст», яке виходить щосереди на телеканалі «ВІТА». Діти в прямому ефірі піднімають актуальні молодіжні теми та шукають шляхи вирішення різних питань», – розповів директор закладу Олександр Сухомовський.

За перемогу учні школи-ліцею №7 отримали грамоти та цінні подарунки. Крім того, протягом трьох фестивальних днів юні журналісти були учасниками культурно-ділової програми, під час якої могли переймати досвід відомих журналістів, редакторів, режисерів та громадських діячів.

Захід організовує Міністерство освіти і науки України, Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Київський Палац дітей та юнацтва, інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС». Фестиваль має на меті створити умови для самореалізації обдарованої молоді в інформаційному просторі.



Переглядів: 2953
Поширень: 0