Тарас Сич - вінничанин, який загинув під мінометним вогнем у Дебальцевському котлі. Він виступав проти насильства, сам в руках зброї не тримав, був кухарем у батальйоні. Учасники фестивалю, який проводиться в ім’я цього героя, готуватимуть на відкритому вогні страви та безкоштовно пригощатимуть ними вінничан. Під час заходу відбудеться збір коштів та речей для наших військових в зоні АТО.

У останню неділю червня у Центральному парку культури та відпочинку, а саме, на площі біля пам’ятника М.Горькому, відбудеться фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича. Він розпочнеться о 15 годині. Долучитися до фестивалю можуть всі бажаючі. Організатори заходу – Вінницька міська рада, міський Палац мистецтв та БФ «Подільська громада». Фестиваль проходитиме за підтримки народного депутата України Сергія Кудлаєнка.

«У лютому цього року в зоні АТО загинув вінничанин Тарас Сич, він був пацифістом, принципово не брав зброю у руки. Проте був на Майдані і пішов звідти у зону АТО кухарем в один з батальйонів. Саме тому й виникла ідея зробити такий фестиваль пам’яті Тараса Сича. Крім того, винахідник польових кухонь був з Вінницької губернії. Ми вдячні, що до проведення заходу вже долучилося чимало людей, які будуть готувати страви. Це представники головного управління МНС у Вінницькій області, військової частини 3008, навчальних закладів, національних спільнот, учасники бойових дій, громадських об’єднань, працівники ресторанів. Бажаючим долучитися до проведення фестивалю та показати своє вміння готувати потрібно звернутися до БФ «Подільська громада» або у міський Палац мистецтв. Польові кухні будуть розміщені там, де колись розташовувався шахово-шашковий павільйон, а біля пам’ятника Горькому буде виставка АТО, виступи колективів. Фестиваль включатиме в себе комплекс заходів, які можна відвідати всієї родиною, серед іншого, подивитися виставку АТО, послухати гарну музику, скуштувати різних страв», – каже директор Вінницького міського Палацу мистецтв Євгеній Майданик.

Також Євгеній Майданик зазначив, що фестиваль польової кухні співпадає з Днем Конституції та Днем молоді. Тому денна програма з 15 до 19 години буде присвячена ще й Дню Конституції, а вечірня, яка розпочнеться з 19 години на Фонтанній площі – Дню молоді.

«Фестиваль присвячений Тарасу Сичу, який багато зробив для Революції Гідності і пішов в зону АТО добровольцем. Ми повинні вшанувати пам\'ять цієї люди та всіх хлопців, які загинули за незалежність нашої держави. Тож запрошуємо долучитися до цього патріотичного заходу всіх вінничан та гостей міста», – зазначив Сергій Кудлаєнко.

Головна умова цього фестивалю – все, що готується, повинного готуватися у польових умовах, тобто на вогні чи на вугіллі. Тут можна буде безкоштовно скуштувати різноманітні страви, серед яких - куліш, борщ, юшку, макарони по-флотськи.

Під час проведення фестивалю відбудеться збір коштів та речей, необхідних в зоні АТО. «Тарас Сич є прикладом того, що не обов’язково беручи зброю до рук, можна захищати свою Батьківщину. Ми маємо розуміти, що у кожного з нас є можливість чимось допомогти нашим бійцям. БФ «Подільська громада» з самого початку і Майдану, і проведення АТО підтримує наших бійців чим може. Постійно представники нашого фронду їздять з гуманітарною допомогою на Схід. Наші бійці завжди дуже раді коли до них приїздять волонтери і постійно передають величезну подяку вінничанам і всім тим, хто зробив свій вклад у цю допомогу. На фестивалі будуть спеціальні локації, куди кожен вінничанин може принести необхідні речі для бійців, продукти харчування, чай, навіть кілька пакетиків кави. Також потрібна білизна, шкарпетки, засоби від комах та багато іншого», – каже координатор проектів БФ «Подільська громада» Леся Найчук.



Переглядів: 4350
Поширень: 0