19-21 червня паралельно в 11 містах України пройде Хакатон енергетичної свободи Hack4energy,  який вже вдруге організовує Українська мережа енергетичних інновацій Greencubator за підтримки Фонду Конрада Аденауера, Посольства США в Україні, технічної підтримки компаній IMC та Panasonic та за участі великої спільноти регіональних партнерів (у Вінниці – це  EPAM Systems*).

Хакатони?! Що це? Це марафони технічної творчості, зорієнтовані на безліч тем від Facebook-додатків до електронного урядування.

Hack4energy – це найбільший паралельний хакатон Європи  зі створення технологічних та поведінкових рішень, які дадуть сотням тисяч українських родин можливість економити на енергії, спільно боротися з енергетичною окупацією, стабілізувати енергосистему, знизити тиск енергетики на довкілля та навчитися простими кроками змінювати енергетичні звички та якість життя.

Особливість #Hack4energy - він проходить паралельно в кількох містах у режимі відеомостів. Завдання - залучити споживачів до боротьби за енергетичну свободу, перетворити їх із «енерговатників» в «енергопатріотів».

П\'ять міст, 200 учасників, 18 команд, 48 годин безперервного хакінгу та пошуку рішень та стику енергетики та ІТ - таким був перший Хакатон енергетичної свободи Hack4energy, який відбувся 13-15 березня 2015 року в Києві, Дніпропетровську, Львові, Одесі та Тернополі.

Учасники першого Hack4energy створювали рішення для розумної енергетики, поведінкових змін та енергоосвіти. Команда з Одеси CatsKnead розробила гру для Android, яка навчає дітей основам розумної генерації та споживання енергію. Дніпропетровці Smart Energy працювали над екосистемою для розумного будинку, яка об’єднує електроприлади для дистанційного керування, економії та контролю споживання електроенергії. Львівський стартап uMuni створив сервісне рішення для моніторингу та аналізу енергоефективності за допомогою даних з лічильників - і вже працює з комунальними будівлями у Львові. Кияни Save energy - save Ukraine (SESU) розробили додаток із лайфхками та порадами для виховання культури енергозбереження у звичайного споживача. Команда із Тернополя Virtual Heat Meter створила віртуальний лічильник тепла, який дозволяє порівняти вартість теплової енергії нарахованої за принципом "за м2" та реальну вартість енергії, яка необхідна за температурних умов довкілля

Вінниця долучилися до Хакатону енергетичної свободи

 Цього разу Hack4energy пройде в рамках Європейського тижня сталої енергетики у Києві, Вінниці, Івано-Франківську, Кривому Розі, Львові, Луцьку, Одесі, Тернополі, Харкові, Дніпропетровську та Чернівцях.

На Hack4energy будуть:

  • Apps4energy - додатки та мобільні рішення для ефективного споживання енергії, співпраці та поведінкових змін в енергетиці
  • Smart4energy - IT-інструменти для ефективного споживання енергії домівками, компаніями та держструктурами
  • Data4energy - гармонізація, обробка, аналіз та візуалізація енергетичних даних для міст, громад, і гравців енергетичного сектору
  • Design4energy - розробка постерів та інших дизайнерських матеріалів, які б залучали до ефективного споживання наших співгромадян, слабко охоплених інтернетом. (Ми хочемо, щоб бабусі під під’їздом боролися за енергоефективність і мили кістки тим, хто не вимкнув вночі лампочку у вітальні :)
  • Make4energy - ми не забули «залізо»! Робіть апаратні рішення - EcoIs.me це початок дуже крутого тренду в енергетиці 2.0!
  • Energy4people - ми хочемо дати людям енергетичну свободу, а значить, в першу чергу їм потрібні інструменти для вибору! «Відправити у відставку» ЖЕК, зібратися разом для ремонту під’їзду, знайти конкурентного постачальника комунальних послуг, об`єднати людей в енергоефективні спільноти, щоб дихати чистим повітрям, а не викидами ТЕЦ, створити власній бізнес в сфері енергетики - це тільки частина!

Для довідки:

*EPAM Systems є software engineering сервісною компанією з офісами та центрами розвитку, розташованими по всьому світу. У 2012 році Global Services у своєму списку ТОП 100 знову визнала EPAM лідером в Product Development, Application Development та Testing Services. Компанія пройшла CMMIlevel 4 - сертифікацію найвищого рівня і клієнти довіряють нашим знанням та експертизі. 

Компанія прагне до досконалості в усьому, що робить, ніколи не зупиняючись в професійному виклику і очікує того ж від кожної людини, яка приєднується до команди.

EPAM заохочує співробітників до активного соціального життя та дає можливість удосконалюватись не тільки в розробці програмного забезпечення, але і в позаробочій діяльності.

**Greencubator — це платформа для поєднання енергетичних талантів, громадська організація, створена у 2009 році з метою просування енергетичної культури, енергоефективності та сталого розвитку. Greencubator реалізує проекти у сфері зеленого підприємництва, освіти, соціальних інновацій та медіа для розвитку сталої енергетики та розумного споживання.



Переглядів: 3570
Поширень: 0