18 червня напередодні професійного свята, головні лікарі, начальники районних управлінь, провідні фахівці-лікарі та медсестри приймали вітання від обласної влади.

До обласної філармонії на урочистості з нагоди Дня медичного працівника із найкращими побажаннями завітали голова облдержадміністрації Валерій Коровій, керівник обласної Ради Сергій Свитко та в.о міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов.

Вітаючи тих, хто обрав своєю професією нелегку і відповідальну щоденну працю і турботу про здоров’я та життя людей, голова облдержадміністрації Валерій Коровій побажав, щоб оцінкою їх роботи була шана і подяка від людей, яких вони лікують і яким рятують життя. Також, він відзначив громадянську позицію медиків, що допомагають воїнам на Сході України в зоні проведення АТО та рятують їх життя, ризикуючи власним.

Напередодні професійного свята медиків привітали керівники області та міста

«Ми розуміємо роль і величезне значення вашої професії. Переконаний в тому, що медики Вінниччини, це найбільш згуртований колектив, незважаючи на всі виклики, які стоять пере нами, ми їх здолаємо. В дуже непростий час ми з вами живемо, відтак вперше чергу хотів би вшанувати медиків-військовослужбовців, які зараз проходять службу у зоні АТО, а це майже 100 вінничан. Хочу передати великі слова привітання від Президента України, який дуже був вражений професійністю наших медиків під час робочого візиту до нашого військового санаторію. Здоров`я вам, натхнення, нехай всіх вас оберігає Бог» .

Своєрідну естафету побажань тим, хто давав клятву Гіпократу перейняв голова обласної Ради Сергій Свитко: «Ваша робота є особливою, адже від Господа Бога і від медиків очікують дива. Більше того, це диво відбувається, оскільки ви рятуєте людські життя. Нехай то добро, яке ви робите людям, повертається до вас сторицею. Особливий уклін медикам, які рятують життя нашим воїнам на Сході, професійних успіхів кожному» .

Надзвичайно високою і необхідною для суспільства назвав роль лікарів в.о. міського голови, секретар вінницької міської ради Сергій Моргунов й відзначив, що закордонні ескулапи, зокрема із США та Ізраїлю визнали, що українські військові медики кращі у світі.

«Ви кожного дня втамовуєте біль своїх пацієнтів, лікуєте їх, рятуєте життя. Разом з тим, ваша професія дуже відповідальна, адже ви не маєте права на помилку. Ви справляєтеся з цим, і ми вдячні за вашу роботу. По великому рахунку, поки не розпочалася війна, ми навіть не знали, наскільки важлива професія – військового лікаря. Спасибі, що спасаєте життя наших бійців, проявляючи особисту мужність і героїзм на Сході. Бажаю Вам здоров’я, благополуччі, радості і саме головне – миру» – підкреслив Сергій Моргунов.

Відзначаючи зразкове виконання службових обов’язків, надання кваліфікованої медичної допомоги, високий професіоналізм, кращих працівників галузі було нагороджено почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради, а також відомчими відзнаками та подяками.

Справжньою родзинкою свята медиків були цього дня творчі номери Академічного камерного оркестру «Арката» та Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії.



Переглядів: 1090
Поширень: 0