Вчора та сьогодні активні вінничани, яким не байдужий вигляд вулиць рідного міста, мають змогу долучатись до початку творення великого панно, яке вже скоро прикрасить вхід до центрального парку.

До дня міста планується створити декоративне панно «Українські візерунки», яке прикрасить стіну, що справа від головного входу до парку.

А співавтором цього арт-проекту може стати кожен! Вчора та сьогодні у дворі музею-садиби Михайла Коцюбинського створюються клаптики великого візерунку.

Олександр Никитюк

Цеглинка до цеглинки – створюємо арт-простір міста

Художники Олександр Никитюк та Володимир Нойс викладуть орнамент з керамічної плитки на стіні, що має довжину близько 18 метрів та 4 метри в висоту. 3200 різнокольорових плиточок створюватимуть візерунок українського рушника і кожна плиточка (15 на 15 сантиметрів) буде маленьким малюнком, картиною, яку може створити кожен бажаючий!

Цеглинка до цеглинки – створюємо арт-простір містаЦеглинка до цеглинки – створюємо арт-простір міста

На першому сеансі колективної творчості червоним акриловим лаком покривали плитку на якій потім охочі художники-аматори створювали свій сюжет бордовою, помаранчевою чи рожевою фарбами. Малювали квіти, будинки, сонячне проміння. У ескізі масштабного проекту домінують червоний та білий кольори, пізніше розмальовуватимуть зелені, блакитні та жовті плитки. Задумка – погратись з відтінками кольорів у малих малюночках, щоб велике панно виглядало цільним, але креативним, кінцеву роботу можна буде розглядати годинами.

Цей проект – лише початок великого арт-марафону, який до Дня міста перетворить Вінницю у картинну галерею, прикрашаючи вільні стіни художніми роботами.

Перепочинком для художників вчора став літературно-музичний проект «Музика слова»

Перепочинком для художників вчора став літературно-музичний проект «Музика слова» у рамках проекту «Відкритий культурний простір», в якому звучали вірші, пісні та інструментальна музика відомого вінницького композитора та виконавця Юрія Грицюка. На сцену, що розташувалась вглибині мальовничого музейного садка, виходили сестри Ірина та Катерина Грицюк, Віталій Кирницький, Тетяна Бученко та сам Юрій Грицюк. Звучали віршовані спогади, пісенна лірика, музичні нариси на вічні теми.

Концерт відбувся за підтримки Посольства Латвії в Україні та Вінницької міської ради у рамках проекту «Відкритий культурний простір» і став ще однією культурною подією в рамках програми головування Латвії в Раді ЄС.

Більше фото тут



Переглядів: 5386
Поширень: 0