За словами члена Ради підприємців, директора юридичної компанії ПП «ЮТЕРРА» Леоніда Марцинковського, необхідність розробки такої Інструкції пов’язана із частими зловживаннями з боку чиновників контролюючих органів під час планових та позапланових перевірок. В Інструкції зведено перелік дій у правовому полі, щоб виключити можливі зловживання.

Часто підприємці не знають, як має проходити перевірка контролюючим органом, та що саме є порушенням. Тому міський голова Володимир Гройсман запропонував зробити Консультативний центр, звернувшись до якого, - підприємець зможе отримати відповідь на будь-яке запитання. Окрім цього було запропоновано на базі управління економіки створити поштову скриньку, через яку можна буде зв’язатися з координаторами, котрі будуть відповідати за роботу контактної лінії.

Володимир Гройсман висловив пропозицію щодо створення Меморандуму, котрий буде завірений членами Ради підприємців та контролюючими органами. «У Меморандумі буде чітко прописаний елементарний перелік дій при перевірках, який дозволить виключити зловживання не тільки з боку контролюючих органів, а й зі сторони самих підприємців», - зазначив міський голова. Документ повинен містити і контактні телефони контролюючих органів та Консультаційного центру, куди підприємець зможе звернутися у разі незгоди з діями чиновника, який проводить перевірку. Ще одним зауваженням з боку підприємців було те, що контролюючі органи здійснюють перевірки менш ніж за місяць після відкриття підприємства торгівлі чи сфери послуг. Звісно, що за такий короткий час підприємець ще не встигає усунути усі недоліки і сплачує за це досить значні штрафи. Саме тому очільник міста запропонував у Меморандумі прописати, що перевірка контролюючих органів протягом першого місяця з моменту відкриття носитиме винятково рекомендаційний характер.

За підсумками засідання Рада підприємців та представники контролюючих органів взяли тайм-аут терміном на три тижні, щоб розробити положення даного Меморандуму. Після затвердження цього документу, кожному з підприємців буде надано його примірник. Діятиме Меморандум вже з 1 листопада поточного року.


Переглядів: 2930
Поширень: 0