Цього року конкурс відбувся під егідою Національної Медичної Премії. Завдяки цьому нововведенню конкурс значно підвищив свій статус, а відтак, свою значущість як для самих учасниць, так і вітчизняної медичної галузі й українського суспільства в цілому.

Переможниць Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності медсестер визначало поважне журі, до складу якого увійшли знані лікарі, адміністратори й організатори вітчизняної медичної галузі. Задля забезпечення максимальної об’єктивності серед учасниць конкурсу було проведено жеребкування, яке визначило їхні номери, під якими вони й виконували різноманітні конкурсні завдання.

Конкурс проходив у три етапи. У першому турі цього професійного змагання медсестри з усіх куточків України виконували тестові завдання. Кожна з учасниць отримала по 100 запитань, що мали визначити рівень їхніх теоретичних знань з терапії, педіатрії та хірургії.

У другому турі конкурсу медсестри демонстрували членам журі свої практичні навички й майстерність. Можливо, це було найважчим випробуванням, оскільки під прискіпливим оком метрів вітчизняної медицини легко було розхвилюватись і розгубитись. Але конкурсантки гідно впорались із цим завданням!

Третій тур конкурсу був покликаний розкрити творчі здібності й духовну сутність українських медсестер. Адже, очевидно, що лікування людей – справа не лише професійна, але й духовна, а часом і подвижницька. Учасниці склали цей іспит «на відмінно», яскраво проявивши себе у творчому конкурсі «Медсестринство – моє покликання».

Зрештою, за результатами всіх турів конкурсу й було визначено переможниць. Ми щиро вітаємо переможниць і з гордістю представляємо всій медичній громаді й суспільству найкращих медичних сестер України.

Ніна Василівна Драчук – медична сестра Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні

І місце посіла Ніна Василівна Драчук – медична сестра Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. Винагородою переможниці за її знання і майстерність став ноутбук, а також Диплом Міністерства охорони здоров’я І ступеня « Переможець», відзначена почесною грамотою управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації та премією.

ІІ місце за Наталією Дмитрівною Телеки – медичною сестрою-анестезистом Чернівецької обласної клінічної лікарні. У подарунок призерка отримала відеокамеру.

ІІІ місце зайняла Марія Станіславівна Удовік – медична сестра Новороздільської міської лікарні Львівської області. Подарунком для призерки став цифровий фотоапарат.

Крім того, у різних номінаціях 7 учасниць дістали ювелірні прикраси – золоті кулони у вигляді сердець. Три конкурсантки отримали у винагороду побутові електроприлади, ще три учасниці – грошовий приз, одна медсестра – сертифікат на навчання на курсах англійської мови. А на добру згадку про ІІІ Всеукраїнський конкурс медичних сестер усі учасниці отримали житомирські сувеніри (скатертини) й авторські підручники «Медсестринство в терапії».

Але й це ще не все. Цього року всі учасниці ІІІ Всеукраїнського конкурсу медичних сестер автоматично потрапили до ще одного загальнонаціонального конкурсу Національної Медичної Премії – рейтингу «Топ-100 в медицині».


Переглядів: 5734
Поширень: 0