Сьогодні у парку Дружби народів продовжилися роботи по створенню інклюзивного дитячого майданчика. Наразі там вже встановлено більше десяти об’єктів. А саме: пісочницю, ігрові елементи у вигляді автомобіля, мотоцикла, є вже й столик та стільці для проведення майстер-класів, клумба тощо. Роботи по створенню цього майданчика проходять щочетверга, до них можуть долучитися всі бажаючі.

Цього року у травні розпочався процес створення першого у місті інклюзивного майданчика, де зможуть проводити дозвілля як звичайні малята, так і хлопчики та дівчатка з обмеженими фізичними можливостями.

Автором проекту є представник ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна. «Дуже приємно, що до створення майданчика долучаються як вінничани, так і бізнес-структури. Трапляється й таке, що до нас підходять прості перехожі, запитують що ми робимо і виявляють бажання допомогти. Справа в тому, що більшість об’єктів на майданчику зроблені з автомобільних шин, їх потрібно скріплювати, закопувати в землю, розфарбувати і на це нам необхідна фізична допомога вінничан, нашої громади. Також елементи ще потрібно розфарбувати, тож запрошуємо всіх бажаючих», – зазначила Людмила Нецкіна.

На інклюзивному дитячому майданчику облаштовують автомобіль, дракона та столик для майстер-класів

Активну допомогу надають прихожани церкви. Долучилися до створення майданчика й переселенці зі Сходу. Сьогодні тут працював Юрій Зиков разом з сином та донькою. «Ми тут збираємося один раз в тиждень – в четвер на 15 годину, якщо є більше роботи, то ще й в суботу. Тут ще потрібно буде поставити квітники, зробити родину смайликів, адже Вінниця – місто усміхнених людей, а також потрібно все розфарбувати. Крім того нам потрібні шини для елементів дитячого майданчику», – зазначив представник ГО переселенців «Спільна справа» Юрій Зиков.

«Сьогодні ми встановлюємо стільчики з шин поблизу столу, де дітки разом зі своїми батьками, дідусями та бабусями зможуть гратися у розвиваючі та розважальні ігри. Дуже важливо, щоб між елементами було достатньо місця, щоб дитина могла проїхати на візку», – каже координатор соціальних проектів міжнародного благодійного фонду «Без кордонів» Юлія Дзісь.

На інклюзивному дитячому майданчику облаштовують автомобіль, дракона та столик для майстер-класів

Наразі тут вже є більше десяти елементів, серед яких автомобіль, мотоцикл, пісочниця, столик для майстер-класів та стільчики. Всі вони пристосовані для дітей з інвалідністю. Наприклад, пісочниця розміщена на підвищенні, щоб хлопчики та дівчатка на візках могли у ній гратися.

Проект «Інклюзивний дитячий майданчик» реалізує ГО «Гармонія» за підтримки Британської ради в Україні, БФ «Подільська громада», БФ «Без кордонів». Частина коштів на цей проект «Гармонія» отримала у вигляді гранту від Британської Ради в Україні.

Бажаючим зробити добру справу і долучитися до створення інклюзивного дитячого майданчика можуть зателефонувати за номером: 097-842-69-58 (Сюзанна Жуковська), 46-93-59 (Центр «Гармонія»).



Переглядів: 4227
Поширень: 0