Новий навчальний рік школа мистецтв «Вишенька» розпочне у новому приміщенні поблизу спортивного комплексу «Маяк». Зараз у ньому триває реконструкція. Роботи планується завершити до середини серпня.

Нове приміщення для школи мистецтв «Вишенька» вже давно стоїть в пріоритетах міської влади. Адже кількість бажаючих займатись у цьому закладі зростає, тому й все актуальнішим ставало питання покращення умов їх навчання та розширення бази.

Восени школа мистецтв «Вишенька» переїде у нове приміщення

Нове приміщення мерія викупила у недобудованій будівлі, і наразі підрядна організація там здійснює реконструкцію. Загальна площа території, де розміститься школа, 1,3 тис. м2. На сьогодні готовність виконання робіт складає 92%. В середині серпня 2015 року об’єкт планується здати в експлуатацію.

Нинішня школа «Вишенька» розміщена в двох приміщеннях: в ДНЗ №73, де орендує 5 груп площею 986 м2 (просп. Космонавтів,64) та приміщення за адресою просп. Космонавтів,39, яке було додатково виділено у 2011 році для розташування хореографічного відділення.

Восени школа мистецтв «Вишенька» переїде у нове приміщення

«Це приміщення дозволить нам вирішити два питання: з одного боку ми забезпечуємо школу мистецтв «Вишенька» повноцінним приміщенням, з іншого – вивільняємо частину приміщення дитячого садка №73, де зможемо відновити 5 груп та створити місця для 150 дітей. В цьому році ми зробимо реконструкцію дитячого садка по вулиці Порика. Тож маємо оптимістичну перспективу – значно зменшити чергу. Ми від свої планів, які були започатковані Володимиром Борисовичем Гройсманом, кожний рік відкривати по дитячому садочку, не відмовляємося і далі рухаємося в цьому відношенні» - розповів в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

У новому приміщенні планується розмістить музичне, художнє відділення та адміністративно-технічні приміщення. Також планується відкриття театрального відділу та подальший розвиток нових напрямків на відділенні хореографії (спортивного, бального, східного танцю та класичного балету).

Восени школа мистецтв «Вишенька» переїде у нове приміщення

«На сьогодні ми працювали в орендованому приміщенні площею 800 метрів. Це приміщення зовсім непристосовано для занять такої школи як наша, воно без капремонту, діти буквально в коридорах займалися в будь-яких приміщеннях, які мінімально можливо було обладнати для занять. Тепер ми зможемо збільшити кількість наших учнів більше ніж на 100-150 чоловік. Крім того, на четвертому поверсі є прекрасна мала зала для нового театрального відділення, яке ми плануємо відкрити. Також ми плануємо тут відкрити клас комп’ютерної графіки, дитячу студію звукозапису», - розповіла директор школи мистецтв «Вишенька» Тетяна Заїчко.

У цій школі мистецтв сьогодні діють три основних напрямки навчання: музичний; хореографічний; художній. Окрім того, існують інші відділи, відділення, гуртки та класи різного спрямування.

Школу відвідує понад 700 учнів (410 учнів навчаються у бюджетних групах; близько 400 - у платних). Дітей навчає 58 вчителів.

Восени школа мистецтв «Вишенька» переїде у нове приміщення

Графік навчання у цьому закладі досить насичений. У 2014-2015 навчальному році у школі був тиждень, коли проводилось близько 600 індивідуальних уроків і 350 групових. Для цього додатково використовувались коридори та підсобні приміщення. Деякі уроки проводились у приміщеннях центральної бібліотеки для дітей та юнацтва та ЗШ № 15.

У мистецькому закладі створені та діють творчі дитячі колективи: вокальні ансамблі та ансамблі гітаристів, скрипалів, народних інструментів, малих форм. В минулому навчальному році 128 учнів школи стали переможцями 20-ти конкурсів та фестивалів різних рівнів.



Переглядів: 5542
Поширень: 0