На Вишеньці триває будівництво нової велосипедної доріжки, яка буде відокремлена і від проїжджої частини, і від пішохідної зони. Її протяжність буде майже півтора кілометри. Вона поєднає по просп. Юності дві вулиці: Хмельницьке шосе та Стахурського. На сьогоднішній день більша частина велодоріжки вже готова. Її протестував в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов, який побував на цьому об’єкті під час свого об’їзду містом. ​

У Вінниці продовжується розвиток велосипедної інфраструктури. Ця робота у місті розпочалась з 2011 року. На сьогоднішній день у місті вже облаштовано майже 16 кілометрів велосипедних доріжок. За словами в.о. Вінницького міського голови Сергія Моргунова у планах міської ради до 2020 року створити мережу загальною протяжністю 80 кілометрів.

«Сьогодні ми продовжуємо програму, яка стосується облаштування саме окремих велодоріжок. Тому що враховуючи ту інфраструктуру, яка була збудована в радянські часи, про велосипедистів, по великому рахунку, ніхто і не думав, і нам доводиться знаходити можливості облаштовувати окремі велодоріжки додатково», - розповів Сергій Моргунов.

Моргунов сів на велосипед, аби перевірити якість нової велосипедної доріжки на Юності

Загальна довжина велодоріжки по просп. Юності майже півтора кілометри. На теперішній час побудовано 820 метрів, перенесено та встановлено зупинку громадського транспорту, нанесено дорожню розмітку, перенесені та змонтовані опори зовнішнього освітлення.

Моргунов сів на велосипед, аби перевірити якість нової велосипедної доріжки на Юності

Нова велосипедна доріжка будується за усіма нормами. Вона відокремлена і від тротуару, і від дроги. «Зараз головна мета, щоб люди не ходили по велодоріжках, а велосипедисти не їздили по тротуарах. Взагалі так прийнято в Європі, і вони теж до цього не один рік йшли. І я думаю, що у нас з часом велосипедисти будуть більш активно використовувати велосипедну мережу і будуть ввічливими й до інших учасників руху, а пішоходи і автомобілісти будуть поважати велосипедний простір і будуть використовувати свої дороги для користування», – каже керівник розвитку велосипедної інфраструктури у м. Вінниці Олег Крупський.

В 2015 році планується зробити іще одну відокремлену велосипедну доріжку по вул. Пирогова (від вул. Р.Скалецького до вул.Зодчих). Загальна довжина цієї велосипедної доріжки за проектом складатиме 1,120 км.​



Переглядів: 6847
Поширень: 0