У далекому 1979 році на святі Першого дзвоника будівельники урочисто вручили символічний «золотий ключик» вчителям і першим учням новозбудованої школи. А 30 років потому - це не лише середній загальноосвітній заклад, а великий навчально-виховний комплекс, в якому нині працюють 29 вчителів вищої та 11 вчителів першої категорії. З 2005 року очільницею закладу є Світлана Куца.

Протягом останніх 6 років у закладі запроваджується навчання по науково-педагогічному проекту «Росток», що є новим прогресивним методом поглибленого вивчення математики. Ця програма допомагає учням із легкістю засвоїти будь-який матеріал. 10-та школа крокує «у ногу» з часом: нині тут функціонує два сучасних комп’ютерних класи, 18 робочих місць вчителів обладнано комп’ютерами, широко використовується в навчально-виховному процесі мультимедійне обладнання.

Заклад має свої традиції, постійно радує учнів, їх батьків чудовими святами, пізнавально-розважальними заходами. Вже багато років у закладі функціонує досить розгалужена система гуртків та секцій за основними напрямками виховної роботи.

Чимало випускників 10-ї школи сьогодні стали відомими людьми. У її стінах навчались доктор філософських наук Дасбурзького університету (Німеччина) Ірина Гуревич; лікар-хірург вищої категорії, переможець конкурсу «Кращий лікар 2008 року» та «Кращий хірург 2008 року» Олександр Мельничук; депутат Вінницької обласної ради Олександр Дан; засновники ювелірної фірми «Діадема» брати Григорій та Олександр Деруни; майстер спорту міжнародного класу з акробатики Сергій Постемський; майстер спорту міжнародного класу, абсолютний чемпіон світу з гімнастики Сергій Олійник; срібна та бронзова призерка Європи з гімнастики, майстер спорту міжнародного класу з гімнастики Катерина Бабіна та багато-багато інших. Колишні вихованці школи-ювілярки сьогодні працюють освітянами, лікарями, агрономами, податківцями, бухгалтерами, юристами, програмістами, займаються бізнесом і є депутатами рад різних рівнів.

«День народження школи для кожного випускника, учня та вчителя – це є величезне свято. Адже школа відіграє в житті людини надзвичайно велику роль. - зазначив у своєму вітальному слові міський голова Володимир Гройсман. - Діти проходять не через стіни школи, - я із таким твердженням категорично не погоджуюсь, - вони проходять через серце і душу кожного вчителя. Дай Бог натхнення та усіх людських гараздів Вашому чудовому колективу і учням!»

Подарунок до ювілею від міської влади колектив закладу обирав на власний розсуд. Виходили з того, що школа потрібує доукомплектації апаратурою, а відтак – зупинились на підсилювачі для апаратури.


Переглядів: 4774
Поширень: 0