«Червоний ярмарок», який розташувався вже на звичній території від вул.Келецької до вул. Стахурського по проспекту Юності, порадував вінничан широким вибором продукції.

Ознайомились з цінами та виставленою продукцією і керманичі області та міста. Голова облдержадміністрації О.Домбровський, голова обласної Ради Г.Заболотний, міський голова В.Гройсман оглянули торгові місця, на яких була представлена продукція Барського, Літинського та інших районів, які наближені до обласного центру та поспілкувалися з людьми, які вийшли закупити сільськогосподарську продукцію. Серед якої були мед, молоко, овочі і фрукти, м’ясо та риба. Як і обіцяло керівництво області та міста перекупників на «червоному базарі». Кожну заявку ретельно перевіряли, тому були представлені лише виробники. Зокрема, однією з вимог до реалізаторів на ярмарку виступало встановлення цін дешевших, ніж ринкові.

«Звісно, ціни, може, не аж надто відрізняються від тих, що на ринку, — відзначили покупці. - Але навіть невелика економія, коли купляєш багато продуктів, відчутна для гаманця».
З такою точкою зору згоден і голова облдержадміністрації О.Домбровський. «У нашій родині покупками займається дружина, вона є розподільником сімейних коштів. Я не скаржусь – адже вона дуже смачно готує... Але я вважаю, що продукти мають бути дешевими. Чим дешевше, тим краще. Ми маємо розуміти, що в кожної сторони є свої правила гри – відповідно для тих хто купує, товар завжди буде задорого, а ті хто продають прагнуть отримати максимальну вигоду» - зазначив голова облдержадміністрації.

За його словами, участь у ярмарках для підприємств-виробників безкоштовна. Оскільки немає зайвих націнок продукція продається дешевше, пояснив О.Домбровський. Це вигідно і для продавців, адже таке регулювання дає можливість приїхати і продати продукцію по оптимальним цінам. Та й люди мають змогу купляти товари з перших рук, оминаючи перекупників.

«Нам надзвичайно важливо - вивчити вартість продуктів для того, щоб відмоніторити за цінами вартість продукції, і зробити її доступнішою під час проведення «червоного ярмарку» наступного тижня, де буде ще більша кількість товарів та машин. Наше завдання, наскільки дозволяє ринок, гармонізувати цінову політику» - підкреслив О.Домбровський.

А самими «ходовими» товарами в цю суботу стали цибуля та капуста, рибна продукція та м’ясні вироби з Літина та Бару.
Нагадаємо, що протягом жовтня (а саме 17, 24, та 31 числа) мешканці Вінниці зможуть закупити на зиму сільськогосподарську продукцію та продукти її переробки за цінами виробника.


Переглядів: 3380
Поширень: 0