Сім команд на теплових аеростатах з різних міст України та Молдови взяли участь у змаганні з повітроплавання на кубок губернатора Олександра Домбровського. Перше місце виборола команда з Феодосії (пілот Олександр Змушко).


Понад дві тисячі вінничан стали свідками показових виступів спортсменів-парашутистів. Можливості своїх літаків продемонстрували пілоти малої авіації.
Під час проведення фестивалю підписано два протоколи щодо подальшого розвитку повітроплавання на Вінниччині.

Перший Протокол підписано головою обласної державної адміністрації Олександром Домбровським, головою обласної Ради Григорієм Заболотним та головою ГО «Київське повітроплавне товариство» Владиславом Клименком. У ньому йдеться про виготовлення повітряної кулі з гербом та надписом "Вінницька область". Це буде єдина в Україні повітряна куля, що дозволить здійснювати польоти людям з обмеженими фізичними можливостями. У перспективі - створення повітроплавної команди Вінниччини та проведення на території Вінницької області чемпіонатів України та змагань на кубок «Вінниччини».


Другий Протокол підписали директор Комунального підприємства «Аеропорт Вінниця» Ярослав Мазурець та голова Всеукраїнської Авіаційної Асоціації АОПА-Україна Геннадій Хазан. Сподіваючись на те, що Вінниця стане авіаційною столицею України, сторони мають наміри проводити на Вінниччині виставки та продаж літаків малої авіації, сприяти розвитку авіатуризму та створення на базі КП «Аеропорт Вінниця» курсів з підготовки польотів малої авіації.

Фоторепортаж, день 1 - 9 жовтня, біля книжки
Фоторепортаж, день 2 - 10 жовтня, аеропорт


Переглядів: 5523
Поширень: 0