По вул. Пушкіна,11 активно триває реконструкція приміщення для сучасного Центру Підтримки Інновацій та Підприємництва, який ще називають бізнес-інкубатор або на європейський манер скорочено iHUB. Це буде перша подібна структура у Вінниці, яка допомагатиме молодим ІТ-підприємцям стартувати із своїм бізнесом. Створюється центр спільно з норвезькими партнерами, які профінансують більшу половину проекту.

На початку 2015 року Вінницька міська рада підписала Меморандум про співпрацю із Фундацією «Сід Форум Норвегія» (Seed Forum Norway Foundation) та Міжнародним благодійним фондом «Сід Форум Україна» (Seed Forum Ukraine Foundation) про створення у місті Центру підтримки інновацій та підприємництва iHUB у місті Вінниці.

Подібні центри досить популярні у Європі. Вони допомагають талановитим людям реалізувати ідеї і почати бізнес: забезпечують їх якісною інфраструктурою, менторською підтримкою і допомагають залучити інвестиції, щоб команди змогли сфокусуватися на створенні власного бізнесу і мали все необхідне для досягнення успіху. Адже завдяки під’єднанню до глобальної мережі некомерційних фондів Seed Forum Foundation, яка включає більше 24 000 менторів та інвесторів з 46 країн і 60 міст світу, молоді стартап-компанії можуть знайти міжнародних партнерів та інвесторів для просування власного бізнесу.

Восени у Вінниці запрацює бізнес-інкубатор для підтримки і супроводу ІТ-підприємців-початківців

У Вінниці сучасний iHUB буде розташований в будівлі, яка є історичною пам’яткою. Сьогодні там триває реконструкція приміщення, яку планується завершити до кінця вересня (стартували роботи 6 липня).

Загальний бюджет проекту – 2,2 млн. грн.. Більша частина з них, 1,3 млн.грн., – це грантові кошти від Seed Forum Foundation (Норвегія). Також норвезькі партнери профінансують обладнання центру необхідною оргтехнікою та меблями. У центрі передбачається створення 44 робочих місць (включаючи робочі місця керівника та менеджера Центру).

Восени у Вінниці запрацює бізнес-інкубатор для підтримки і супроводу ІТ-підприємців-початківців

Резидентам коворкінг-центру буде надано всю необхідну фізичну інфраструктуру: робочі місця зі зручними меблями; швидкісний інтернет; оргтехніка; кімната для конференцій; дві кімнати для переговорів (скайп-рум); зал для проведення заходів та презентаці; кухня та зона відпочинку; туалетна кімната та душ.

Восени у Вінниці запрацює бізнес-інкубатор для підтримки і супроводу ІТ-підприємців-початківців

«На сьогодні основні роботи вже виконано. Враховуючи, що ця будівля 1901 року, її технічний стан був досить складний, - розповів в.о. міського голови Сергій Моргунов.Я думаю, що на початок жовтня ми вже відкриємо перший у Вінниці бізнес-інкубатор для молодих, творчих та інноваційних людей, і це буде родзинкою нашого міста. Дуже важливо, що тут в процесі роботи буде відбуватись і навчання, і комунікація з іншими iHUBами в 60-ти країнах світу. Це буде майданчик для обміну ідеями, думками та новими технологіями. Тут буде живе спілкування і допомога з різних країн світу».​



Переглядів: 4837
Поширень: 0