У вінницькій загальноосвітній школі №34 реконструюють дах. Наразі там виконано демонтаж рулонного покриття покрівлі, ремонт цегляної кладки вентиляційних каналів, штукатурку стін в місцях примикань покрівлі, вже завезено і матеріали для утеплення. До початку навчального року ремонт покрівлі планується завершити.

Переважна більшість вінницьких шкіл будувалась за радянських часів, тому сьогодні такі елементи, як покрівля, фасади, мережі тощо потребують ремонту. Відновлення покрівлі – це одні з найбільш дороговартісних робіт. Тому міська влада вирішила кожен рік ремонтувати дахи кількох шкіл, а заразом утеплювати їх, щоб підвищувати енерегоефективність будівель в цілому.

Новий навчальний рік школа №34 розпочне з відремонтованим та утепленим дахом

На це літо була запланована реконструкція покрівель у 2-х школах: №34 та №25. Наразі в 25-ій роботи вже завершено, а в 34-ій школі роботи в розпалі. Сьогодні у цьому навчальному закладі побував в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов. Представники підрядної організації, що здійснює реконструкцію, розповіли, що вони вже виконали підготовчі роботи і розпочинають утеплення. За словами прораба, робітники не знімали старий шар теплоізоляції. Після монтажу мінвати його товщина збільшиться до 24 сантиментрів.

Новий навчальний рік школа №34 розпочне з відремонтованим та утепленим дахом

«У 25-ій школі при підтримці Фонду регіонального розвитку ми будемо робити повне утеплення приміщення. Дах вже на завершальному етапі. В минулому році ми за грантові кошти замінили всі вікна. Це буде перша школа, яка буде відремонтована за усіма правилами енергозбереження. В цьому році також ми робимо реконструкцію та утеплення даху 34-ї школи. А на наступний рік ми також будемо працювати із Фондом регіонального розвитку, щоб ще й утеплити стіни цього навчалного закладу», – розповів в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

Новий навчальний рік школа №34 розпочне з відремонтованим та утепленим дахом

В цьому році капітальний ремонт даху було виконано в школі в ЗШ №12 та проведно реконструкцію покрівлі ДНЗ №27. Поточний ремонт даху зроблено ще у 5-ти вінницьких школах.



Переглядів: 4807
Поширень: 0