23 серпня, на День Державного Прапора, у Вінниці відкрито мультимедійну Стелу Пам’яті. Відтепер усі вінничани та гості міста на екрані, вмонтованому у гранітну стелу, зможуть бачити фотографії та інформацію про усіх мешканців Вінниччини, які загинули в боротьбі за свободу і незалежність нашої держави протягом 2014 та 2015 років.

Вінниця продовжує вшановувати своїх синів, які віддали власне життя за волю і свободу нашої країни. Протягом півтора року, починаючи з Революції Гідності, а потім під час АТО, Вінницька область втратила уже 121 патріота, 19 з них – це мешканці обласного центру. Щоб пам’ять про них жила вічно, а люди знали кожне прізвище та обличчя земляка-героя, у Вінниці встановлено мультимедійну Стелу Пам’яті. Тепер щодня вона розповідатиме усім, хто приходитиме на Європейську площу, про тих вінничан і мешканців регіону, які загинули за Україну.

На церемонію відкриття Стели Пам’яті на Європейську площу прийшли рідні загиблих воїнів, багато вінничан, які шанують пам'ять про загиблих, представники міської та обласної влади, військові та духовенство.

У Вінниці відкрили мультимедійну Стелу Пам’яті землякам-героям, які загинули в АТО та під час Революції Гідності

«Ми вирішили, що зобов’язані увіковічнити прізвища кожного Героя Небесної Сотні і АТО, усіх наших земляків, і сьогодні ми відкриваємо мультимедійну Стелу Пам’яті. Вона в сучасній формі берегтиме пам’ять про загиблих, щоб сьогоднішні і наступні покоління завжди бачили, хто здобував незалежність, і якою дорогою ціною ми за це платимо в 21 столітті. Наш обов’язок підтримувати рідних і близьких наших героїв, і я обіцяю, що Вінницька міська рада завжди буде піклуватись про них, і не залишить наодинці 19 родин загиблих вінничан. Впевнений, що такої ж думки і інші громади нашої області», – сказав під час церемонії відкриття Стели Пам’яті в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

У Вінниці відкрили мультимедійну Стелу Пам’яті землякам-героям, які загинули в АТО та під час Революції Гідності

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій говорив про те, що ті люди, які загинули, захищаючи рідну землю, безсмертні, і пам'ять про них буде жити вічно. «Я хочу попросити вибачення у батьків, що ми не вберегли їх синів. Хочу вклонитись дітям, тому що вони будуть рости без батьків. Але філософія цього життя така, що той, хто віддав своє життя за країну, той залишається в пам’яті навіки. Від облдержадміністрації хочу запевнити вас, що ми будемо робити все для того, щоб бути гідними наших героїв», - сказав Валерій Коровій.

Відкривали Стелу Пам’яті діти загиблих воїнів АТО Андрій Кулібаба-Бухов та Анастасія Білошкурська. Після цього представники влади та громадськості поклали квіти до самої Стели, до пам’ятного знаку Небесній Сотні та героям АТО, а також до Меморіалу Слави. А рідні загиблих не відходили від Стели Пам’яті, чекаючи на свого героя, і клали квіти до підніжжя споруди, коли рідне фото з’являлось на екрані. Завершилась церемонія відкриття стели Гімном України у зворушливому виконанні чотирирічної дівчинки Мадлен Мілованової.

Завершилась церемонія відкриття стели Гімном України у зворушливому виконанні чотирирічної дівчинки Мадлен Мілованової

Мультимедійна Стела Пам’яті доповнила Пам’ятний знак загиблим воїнам АТО та Небесної Сотні, який з’явився у місті на початку цього року на День Соборності України. Вони розташовані поруч із Меморіалом Слави воїнам, які не повернулись із Другої Світової війні. Тепер це місце для вінничан стало осередком пам’яті усіх захисників, місцем, яке об’єднує покоління та показує, що ми завжди були і будемо єдині в боротьбі за нашу свободу і незалежність.​



Переглядів: 7085
Поширень: 0