Вчора ввечері творчий дует художників з Праги у складі Збинєка Лінгарта та Іво Наврата завершили створення спеціального поза-конкурсного мурал-арту у центрі Вінниці. Участь цих креативщиків у проекті Vin-Mural, що організовано Вінницькою міською радою за партнерства ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», стала можлива завдяки сприянню Чеського центру у Києві.

Вже п’ять робіт-фіналістів конкурсу прикрашають стіни вінницьких будівель. Скоро вінничани виберуть з них один найкращий. А чеський малюнок «Місто мрій» – щедрий подарунок митців всім вінничанам. Художники зізнались, що отримали чимало позитивних відгуків від перехожих під час розмальовування стіни по вулиці Театральній, на приміщенні ТРК «Вінтера».

Чеські художники вмістили на своєму малюнку одразу кілька визначних місць та пам’яток Вінниці

Чимало міських пам’яток та символів нашого міста розмістили чехи на малюнку: Вежа, Собор, пам’ятник українській пісні, вид на Буг та прапор Вінниці. Замріяна дівчинка дивиться на місто, тримаючи у руці літачок, як символ польоту мрії. Робота підписана «Графіті для людей від Іво і Збинека, 2015». Відтепер малюнок, вкритий шаром спеціального лаку, тішитиме око вінничан ще довго!



Переглядів: 7094
Поширень: 0