У цьому році за шкільні парти вперше сядуть майже 4600 хлопчиків та дівчаток. Загалом же у школах Вінниці цьогоріч навчатиметься майже 36,5 тисяч учнів. Сьогодні в.о. міського голови Сергій Моргунов привітав з початком нового навчального року учнів, їхніх батьків та вчителів.

«Сьогодні особливий день – після літніх канікул діти з новими силами приступають до нового навчального року. Роки, проведені в школі та отримані тут знання, – це саме той досвід, який стане вам, діти, в пригоді, коли ви станете на стежку дорослого життя. Сьогодні наша держава переживає непростий період, вона на початку великих і серйозних перетворень. До речі, вчорашні події, а саме, прийняття змін до Конституції депутатами Верховної Ради – це перший крок для позбавлення від радянського минулого. Я думаю, що дуже важливо, щоб у нашій країні росло покоління розумних і освічених громадян. Я впевнений, що всі батьки і вчителі хочуть щоб ви, діти, завжди пам’ятали, що ви є українцями, знали свою історію, рідну мову, шанували традиції та отримували знання і досвід, щоб розвивати наше місто і країну. Тож вітаю вас з новим навчальним роком, бажаю нових перемог у навчанні, спорті, щоб ви отримали максимум позитивних емоцій, а ваші вчителі пишалися вами. Здоров’я, благополуччя і головне – миру», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

1 вересня у школах Вінниці відбулися святкові лінійки з нагоди Дня знань

Під час урочистостей учні поклали квіти до пам’ятної дошки легендарної особистості – фактично засновника фізико-математичної гімназії Олександра Павловича Соловйова, який з 1952 року очолював заклад упродовж 33 років.

«Я знаю, що батьки учнів та вчителі школи звернулися до міської ради, а саме до комісії по перейменуванню вулиць, щодо зміни назви вулиці Інтернаціональна на честь Олександра Павловича Соловйова. Я повністю підтримую цю пропозицію і впевнений, що депутати міської ради на сесії приймуть відповідне рішення, і ця вулиця носитиме назву цієї видатної особистості», – зазначив Сергій Моргунов.

1 вересня у школах Вінниці відбулися святкові лінійки з нагоди Дня знань

Всі учні, які цього року вперше сідають за шкільні парти, вже традиційно до Дня знань отримують від міської ради «Набори першокласників», до яких входять зошити, ручки, олівці, альбом та інші необхідні для навчання речі.



Переглядів: 9405
Поширень: 0