4 вересня додому повернулись 45 бійців 90 окремого аеромобільного батальйону 81 аеромобільної бригади – мешканці міста та Вінницької області. Вони рік безперервно воювали на Сході, а у січні цього року – були у найпекельнішій бойовій точці – захищали донецький аеропорт.

Сьогодні Вінниця зустріла своїх кіборгів, які повернулись з зони АТО

Квітами, поцілунками, шампанським, короваями, сльозами радості та щирими словами вдячності зустрічали сьогодні вінничани своїх кіборгів на Європейській площі. Серед зустрічаючих був і в.о. міського голови Сергій Моргунов. Але він прийшов не як посадовець – у цій бригаді воював його племінник Вадим.

Сьогодні Вінниця зустріла своїх кіборгів, які повернулись з зони АТО

Заступник командира другої десантно-штурмової роти 90 окремого аеромобільного батальйону Роман Смішний передав місту бойовий прапор із підписами воїнів, а також іменами тих, хто не повернувся з війни.

Сьогодні Вінниця зустріла своїх кіборгів, які повернулись з зони АТО

Кіборги поклали квіти до Пам’ятного знаку Небесній Сотні та героям АТО, а також вшанували своїх загиблих побратимів біля мультимедійної Стели Пам’яті, на якій можна побачити усіх мешканців міста та області, які загинули, захищаючи Україну.

Для інформації

90 окремий аеромобільний батальйон був створений у 2014 році. Основою для формування батальйону стали «Сагайдаки» - громадське об'єднання сприяння Збройним Силам України ім. гетьмана Сагайдачного. Батальйон став одним з найкращих у боях на Донбасі. Він вів важкі бої з листопада 2014 року, відколи вперше змінив підрозділи іншої аеромобільної бригади в донецькому аеропорту. Весь світ бачив репортажі про захист летовища в тому числі і дев'яностим батальйоном, і всі чудово розуміли – там б'ються справжні герої, яких в народі назвали «кіборгами».



Переглядів: 7801
Поширень: 0