На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій під час офіційної зустрічі з делегацією Сьвєнтокшиського воєводства, що прибула до області задля участі у Міжнародному інвестиційному форумі «Вінниччина - бізнес в центрі України».

«Для нас проведення цього заходу є дуже важливим. Ми чітко розуміємо, що якщо хочемо рухатися вперед, то повинні все зробити для того, щоб ця міжнародна конференція пройшла успішно, - підкреслив очільник регіону. – Ми прагнемо почути ті компанії, які вже інвестують в Україну і мають тут бізнес, а також зрозуміти для себе, що ще треба зробити для того, аби активізувати бізнес-середовище».

Валерій Коровій підкреслив, що Вінниччина дуже зацікавлена у пожвавленні бізнес-стосунків зі Сьвєнтокшиським воєводством. Відтак висловив сподівання, що делегація області матиме можливість відвідати Кельце, де наприкінці вересня проходитиме аналогічний інвестиційний форум.

Вінниччина зацікавлена у пожвавленні бізнес-стосунків зі Сьвєнтокшиським воєводством Республіки Польща

Аналізуючи тенденції розвитку Вінниччини, голова облдержадміністрації відзначив позитивну динаміку регіону у порівнянні з іншими областями України. Та водночас зауважив: залишається ще досить багато викликів, над якими необхідно працювати.

«З 1 січня вступить в дію базова угода між Україною і ЄС. Це не тільки дає можливість українським компаніям без мита експортувати продукцію в Польщу, але й відкриває їм доступ до передових сучасних технологій, які є в Європейському Союзі, доступ до фінансових ресурсів. Разом з тим Україна працює над уніфікацією та стандартизацією своєї продукції з ЄС. І це дуже важливо. Україна має величезний потенціал, і ми це бачимо на прикладі всього, що має відношення до світових ринків продовольства», - наголосив очільник області.

Вінниччина зацікавлена у пожвавленні бізнес-стосунків зі Сьвєнтокшиським воєводством Республіки Польща

Саме ринки продовольства, переконаний Валерій Коровій, у найближчі 5 років будуть локомотивом світового економічного зростання. «З одного боку перед нами стоїть завдання створити умови, щоб аграрний бізнес максимально набув ознак конкурентоспроможності, а з іншого - маємо диверсифікувати нашу економіку. Ми повинні розвивати машинобудування, нафтохімію, креативну економіку, аби бути готовим до того, що ця динаміка може помінятися у наступних роках» - зазначив голова облдержадміністрації.

Представники польської делегації, у свою чергу, підтвердили вінницьким партнерам зацікавленість у поглибленні та зміцненні зв’язків між регіонами. А водночас висловили готовність представити на інвестиційному форумі у Вінниці пропозиції щодо подальшого співробітництва.

Вінниччина зацікавлена у пожвавленні бізнес-стосунків зі Сьвєнтокшиським воєводством Республіки Польща

«Думаю, що ті зустрічі з підприємцями і та співпраця, яка буде пропонуватися, це буде вихід не тільки на український і польський ринки, а й на третій ринок», - відзначив координатор регіонального управління Сьвєнтокшиського воєводства Ришард Бялацкі. Відтак запросив вінничан вже наступного року відвідати представництво Сьвєнтокшиського воєводства у Брюсселі.



Переглядів: 3390
Поширень: 0