Головною метою Міжнародного інвестиційного Форуму є розвиток регіонального, міжнародного співробітництва, презентація інвестиційного потенціалу Вінниччини, пошук бізнесових і приватних контактів, а також обмін досвідом, розвиток інвестицій і нових технологій.

Цьогоріч у Форумі взяли участь високоповажні гості – це 17 делегацій з 10 країн світу, з якими у Вінниччині налагоджені добрі партнерські стосунки:

  • Генеральний Консул Республіки Польща в м.Вінниця Томаш Олейнічак
  • Делегація Посольства Грузії в Україні на чолі з Радником-Посланником Георгієм Закарашвілі.
  • Перший радник Представництва Європейського Союзу в Україні Ніколас Бердж.
  • Радник з економічних питань Посольства Румунії в Україні Адріан Мірон.
  • Торговий Радник Посольства Канади в Україні Клінтон Мартін
  • Делегація Киргизької Республіки на чолі з Консулом Посольства в Україні Батирбеком Кадиркуловим
  • Делегація Посольства Швеції в Україні на чолі з представником економічного відділу Посольства Олександром Машинцем

У Вінниці пройшов ІІІ Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина - бізнес в центрі України»

Представники регіонів - партнерів Вінниччини: делегація Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща, делегація Лодзинського воєводства Республіки Польща та делегація Ясського повіту Румунії. А також делегації з семи районів Республіки Молдова: Дондюшанського, Резінського, Шолданештського, Сорокського, Окницького, Дубосарського, Флорештського.

З вітальним словом до учасників Форуму звернулись керівники області та міста.

Валерій Коровій, зокрема зазначив: «Наша команда мала жваву дискусію відносно доцільності проведення на Вінниччині подібного форуму, враховуючи ситуацію на Сході України. Але в ході цієї дискусії стало очевидним – якщо країна рухається вперед, якщо ми робимо кроки в напрямку розбудови конкурентної, європейської, креативної економіки, то форум такого рівня обов’язково має принести позитивний результат. Для цього ми і зібралися сьогодні у цій залі».

Робота форуму проходила у формі дискусійних панелей:

  • перша панель - «Залучення інвестицій в аграрний та промисловий сектор Вінницької області» (модератор - Алла Власюк, фінансовий директор Промислової групи «Віойл»);
  • Друга панель - «Впровадження грантових проектів територіальними громадами Вінниччини».

У Вінниці пройшов ІІІ Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина - бізнес в центрі України»

В перерві між панельними дискусіями відбулась прес-конференція голови облдержадміністрації, голови обласної Ради, в.о. міського голови, представників дипломатичного корпусу та офіційних делегацій.

В рамках ІІІ Міжнародного інвестиційного форуму підписано протокол намірів про створення «Агенції регіонального розвитку Вінницької області»

Угоду скріпили своїми підписами голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій та експерт ЄС з територіального розвитку Андрій Гінкул.

Агенцію буде створено з метою сприяння використанню внутрішнього потенціалу регіону та, за визначенням Андрія Гінкула, як «центр компетенцій» по виробництву інвестиційних проектних ідей.
Підводячи підсумки першого дня роботи Форуму, Валерій Коровій підкреслив: «Сьогодні ми підписали угоду про формування «Агенції регіонального розвитку». Ідея її створення полягає в залученні приватної ініціативи до реалізації конкретних інвестиційних проектів».

протокол намірів про створення «Агенції регіонального розвитку Вінницької області»

Аналізуючи необхідність створення такої структури, голова ОДА зазначив: «Ми підійшли до того, що необхідно певну частину функцій держави передавати на самоврядні бізнесові структури – асоціації, адже вони в найбільшій мірі зацікавлені в добросовісній конкуренції. Тож ми крок за кроком рухаємось у напрямку децентралізації».



Переглядів: 5195
Поширень: 0