6 вересня у Вінниці, в приміщенні обласної філармонії «Плеяда» (вул. Хмельницьке шосе,7) відбулось офіційне відкриття пункту прийому анкет до нової патрульної поліції.

Попри дощову погоду до приміщення, де розташувався пункт прийому анкет до нової патрульної поліції, прийшло чимало вінничан. Протягом першої години було подано 240 анкет, з них 60 - електронних.

Вже у грудні цього року на вулиці Вінниці вийдуть 260 нових патрульних поліцейських.

За словами губернатора Вінниччини Валерія Коровія, це довгоочікуваний проект, який символізує початок реформ у всій системі правоохоронних органів. З підписанням Президентом України Закону «Про національну поліцію», починається новий етап всієї системи правоохоронних органів.

Очільник області запросив усіх патріотично налаштованих вінничан долучитися до роботи в новій поліції, покликаній змінити країну на краще.

У Вінниці стартував набір в нову поліцію

В свою чергу в.о. мера м. Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що в рамках реалізації стратегії розвитку м. Вінниці «Безпечне місто» дуже позитивним і знаковим є створення нової поліції. Він пообіцяв всіляку підтримку патрульній службі, де служитимуть найкращі представники молоді.

У Вінниці стартував набір в нову поліцію

В.о. начальника вінницької міліції Олександр Глянько зауважив, серед бажаючих стати поліцейськими є чимало працівників діючої міліції. Кожен правоохоронець на загальних підставах може претендувати на перехід до нової патрульної служби. Головне завдання - реформувати правоохоронну систему у структуру по захисту прав громадян.

 У Вінниці стартував набір в нову поліцію

Під час урочистого відкриття пункту прийому анкет до нової поліції були присутні четверо столичних поліцейських, які презентували форму та службові автомобілі. Серед них двоє вихідців з Вінниччини.

У Вінниці стартував набір в нову поліцію

- З власного досвіду можу сказати, що справа це нелегка, але мені подобається бути обличчям закону та служити українському народу. Знаючи вінничан, впевнена, що все вийде. Вінниччина вперед, - підтримала земляків інспектор столичної патрульної служби Валентина Карчевська.

Вінничанин Денис Польовий, який забезпечує правопорядок на вулицях Києва, додав, що на власному досвіді переконався наскільки прозорим і реальним для кожного бажаючого є процес відбору в нову поліцію. Будь-яка реформа неможлива без підтримки громади. Тож, шановні вінничани, долучайтесь до роботи у новій патрульній поліції.

Прийом анкет триватиме 3 тижні — з 6 по 28 вересня.

Вимоги до кандидатів:

  • прагнення до якісних змін;
  • вік від 21 до 35 років;
  • повна загальна середня або вища освіта;
  • наявність посвідчення водія категорії В;
  • відсутність судимості;
  • вільне володіння українською мовою;
  • фізичне здоров’я та моральна стійкість.

Анкету можливо заповнити on-line або завантажити тут.

Бажаючі особисто подати заявку та заповнити анкету можуть звертатися за вказаною адресою: м.Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7 (обласна філармонія) щоденно (крім вихідних) з 9.00 до 18.00. При собі потрібно мати паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. Бажано — посвідчення водія.

Детальніше дізнатися про умови набору до нової патрульної поліції можна за телефоном «гарячої лінії» — (0432) 59-41-41

Для довідки

У Вінниці стартував набір в нову поліцію

Основні посадові обов’язки поліцейського:

  • Патрулює визначену територію (пішки, на патрульному автомобілі або на інших транспортних засобах) та забезпечує охорону громадського порядку та безпеки громадян
  • Надає інформацію пішоходам та водіям транспортних засобів
  • Перевіряє та фіксує будь-які порушення законодавства, виписує штрафи
  • Приймає та передає інформацію по рації, реагує на правопорушення, виїжджає на місце події, вивчає скарги громадян
  • Реагує на виклики щодо побутових правопорушень (проявів домашнього насильства тощо)
  • Надає невідкладну допомогу потерпілим від суспільно небезпечних діянь, нещасних випадків, особам з обмеженими фізичними можливостями та особам, що втратили можливість самостійно пересуватись
  • Забезпечує безпеку дорожнього руху; регулює дорожній рух
  • Зупиняє дорожньо-транспортні засоби, перевіряє посвідчення водія та інші необхідні документи, проводить візуальний огляд у разі підозри щодо вчинення правопорушення
  • Організовує заходи безпеки на місці ДТП, складає необхідні документи, надає першу допомогу учасникам ДТП
  • Здійснює оперативно-розшукові заходита слідчі дії з метою виявлення і попередження злочинів та інших правопорушень
  • Сприяє розслідуванню справ щодо вчинених злочинів в межах компетенції Департаменту



Переглядів: 10359
Поширень: 0