Президент відзначив відродження шефства підприємств, установ та організацій над багатодітними і неповними сім’ями. А також підкреслив, що у Вінницькій області таке шефство встановлено над усіма 830 багатодітними сім’ями, в яких виховується 5 і більше дітей, за що подякував представникам бізнесу і всім, хто підтримав його ініціативу, за їхню благодійницьку діяльність.


У складі делегації від Вінницької області у нараді взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, голови районних державних адміністрацій, керівники обласних управлінь та відділів, що відповідають за соціально-гуманітарну сферу.

Одним із перших кроків на шляху покращення ситуації В.Ющенко назвав кардинальне збільшення матеріальної допомоги при народженні дитини. Завдяки таким діям, зауважив Президент, в Україні торік народилося на 20% більше дітей, ніж у 2004-му.

Глава держави звернув окрему увагу на покращення демографічної ситуації в Україні останніми роками. «За підсумками трьох років можна сказати – одна четверта України вже має прогресивну динаміку регіональної демографії», - констатував В.Ющенко, додавши – за таких темпів Україна в 2015 році вперше матиме абсолютний приріст власного населення.


Ефективним для вирішення проблем багатодітних родин Президент назвав також ініційований ним спільний проект влади і бізнесу «Зігрій любов’ю дитину» та висловив особливу вдячність усім, хто два роки тому долучився до реалізації цього проекту.
Віктор Ющенко також звернув увагу на позитивні зміни, що відбулися у сфері усиновлення – перевагою національного усиновлення над міжнародним.
Президент висловив переконання, що протягом наступних років в Україні суттєво зміниться ставлення суспільства до проблем дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування,зросте увага до них та готовність допомогти.

Для довідки:
Станом на 01.10.2009 року в області проживає 341474 тис. дітей віком до 18 років, з яких за оперативними даними 3201 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Опіка і піклування, національне та міждержавне усиновлення
Станом на 01.10.2009 кількість дітей під опікою та піклуванням становила 2032 особи (63,5 % від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування).

Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

На регіональному обліку з усиновлення перебуває 855 дітей.
Сформована база потенційних кандидатів в усиновителі, яка налічує 87 сімей.
За 9 місяців поточного року усиновлено 77 дітей, з них: 45 – громадянами України, 32 – іноземцями
Упродовж поточного року створено 5 ДБСТ та 31 ПС, влаштовано 103 дитини.
В даний час в області функціонує 18 ДБСТ та 98 ПС, в яких виховується 296 дітей.

Подолання дитячої бездоглядності та безпритульності
У Вінницькому обласному комунальному притулку для дітей «Добро» та Жмеринському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей упродовж поточного року станом на 1 жовтня 2009 року перебувало та пройшло соціально-психологічну реабілітацію 217 дітей.

Фото з сайту www.president.gov.ua


Переглядів: 2929
Поширень: 0