У місті триває реконструкція приміщення колишнього дитячого садка по вул.Порика,5а, яке не використовувалось за призначенням майже 20 років. Будівельники планують завершити всі роботи до початку зими, і вже у грудні садочок зможе прийняти 300 малюків.

Приміщення по вул. Порика, 5а – це колишній дошкільний навчальний заклад №40, в якому було 10 груп, з них: 2 групи для дітей раннього віку та 8 груп для дітей дошкільного віку. У 1996 році рішенням виконавчого комітету через недостатню кількість дітей цей ДНЗ було ліквідовано.

Через два місяці, у лютому 1997 році приміщення садку було передано у користування міжшкільному навчально-виробничому центру для проведення професійної підготовки старшокласників загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів.

За кілька місяців на вулиці Порика запрацює ще один новий дитячий садок

У 2014 році було прийнято рішення повернути цей дитячий садок, провести там реконструкцію та відновити всі 10 груп, які там діяли. «Ми прийняли рішення, яке з одного боку має покращити якість професійної освіти у старшій школі, а з іншого – розширити мережу дошкільних навчальних закладів. Ми зробили реорганізацію: проведення професійної підготовки старшокласників переорієнтували на професійно-технічні заклади і за рахунок цього ми вивільнили приміщення дитячого садку. У серпні цього року розпочалась реконструкція цього приміщення. У грудні цього року ми цей дитячий садочок відкриємо», - розповів в.о. міського голови Сергій Моргунов.

За кілька місяців на вулиці Порика запрацює ще один новий дитячий садок

18 вересня він побував на будівництві, подивився, як триває реконструкція, дізнався, які є проблемні моменти і зробив кілька своїх зауважень та пропозицій. Також він звернув увагу будівельників на те, що необхідно передбачити місця, де могли б залишати свої автівки батьки, коли привозять дитину у садок.

За кілька місяців на вулиці Порика запрацює ще один новий дитячий садок

На сьогоднішній день вже виконано всі роботи по демонтажу, від конструктивних елементів до інженерних мереж. На головному корпусі виконаний залізобетонний пояс та цегляна кладка стін горища, влаштовано стропильну систему, ведеться влаштування обрешітки покрівлі, встановлюються металопластикові вікна. В середині приміщень виконані перегородки, будівельники штукатурять стіни та розпочинають облаштовувати підлогу 1-го поверху. Також в приміщеннях вже прокладена електропроводка. За кілька місяців роботи планується заврешити.



Переглядів: 6659
Поширень: 0