Сьогодні вперше на теренах області відбулося засідання Ради адвокатів України.

Перед тим як приступити до тривалої роботи Голова Ради адвокатів України Лідія Ізовітова представила нового представника адвокатів Вінницької області у складі Ради адвокатів України. Так, Юрій Зажирко змінив на цій посаді Олексія Кухара, який у липні склав повноваження у зв’язку з обрання його на посаду заступником Голови Ради адвокатів України.

У Вінниці вперше відбулось засідання Ради адвокатів України

Представникам Ради адвокатів України голова облдержадміністрації Валерій Коровій презентував юристам з усієї країни наш регіон та реформи, завдяки яким обласний центр кардинально змінив своє обличчя. Валерій Коровій розповів, як непросто було втілювати транспортну та ринкову реформи, та який позитивний результат від запровадження надання якісних послуг у «Прозорих офісах».

У Вінниці вперше відбулось засідання Ради адвокатів України

Торкнувся керівник виконавчої гілки обласної влади і питань децентралізації та реформи місцевого самоврядування. «Базова проблема в Україні – відсутність довіри між народом і владою. Сьогодні соціологічні опитування показують - в органів самоврядування найбільший рівень довіри. Тому я переконаний, що реформи органів місцевої самоврядування в частині передачі повноважень і децентралізації влади, формування райвиконкомів, облвиконкомів - це якраз шлях який дасть можливість ліквідувати недовіру, яка є в народу до влади» - наголосив Валерій Коровій.

У Вінниці вперше відбулось засідання Ради адвокатів України

Загалом, до порядку денного засідання на вирішення Ради адвокатів України було внесено ряд важливих для адвокатів та органів адвокатського самоврядування питань, обговорення яких викликало жваву конструктивну дискусію, результатом якої стало прийняття відповідних рішень.

Зокрема, було надано роз’яснення пов’язані із адвокатською діяльністю, розглянуто низку заяв та скарг адвокатів, затверджено порядки та регламенти проведення регіональних конференцій адвокатів та затверджено нові редакції Положення про помічника адвоката і Положення про організацію.

Також, в рамках засідання запланована офіційна презентація книги – біографічного альбому “Адвокати і правники – діячі Легіону Українських січових стрільців”. У книзі представлено імена адвокатів, правників та студентів права, які брали участь у створенні, формуванні та діяльності професійної української армії – Легіону Українських січових стрільців.



Переглядів: 4659
Поширень: 0