«Міським головою було дано доручення уніфікувати весь перелік платних послуг, які надаються фізичним та юридичним особам підприємством «Арх-сервіс». В першу чергу, це робиться задля зручності самих клієнтів. - Розповідає начальник управління містобудування та архітектури міської ради Наталя Котощук. - Платні послуги надавались завжди (до створення комунального підприємства «Арх-сервіс» цим займався госпрозрахунковий відділ управління). Різниця в тому, що тепер в результаті проведеної уніфікації перелік з 70 послуг скоротився більш ніж наполовину.»

Крім того, чітко встановлені терміни виконання замовлень (4, 12 і 30 днів), їх вартість, плата за терміновість виконання певних послуг. За словами Наталі Котощук, найчастіше звертаються за такими послугами як виконання викопіювань з плану міста, присвоєння чи підтвердження поштової адреси, висновки про наявні обмеження на використання земельних ділянок, розгляд проектної документації перед отриманням дозволу на початок будівельних робіт, попередні висновки та оформлення документів на розміщення малих архітектурних форм та ін.

Іще одна новація в роботі управління містобудування та архітектури полягає в тому, що прийом громадян працівниками управління здійснюється тепер винятково у «Прозорому офісі» на першому поверсі адмінбудівлі міської ради. Тут щодня у робочий час надають консультації, здійснюють прийом або ж видачу вже відпрацьованих документів два працівники УМіА.

Для довідки:
Порядок надання послуг МКП «Арх-сервіс» регламентується Законами України «Про місцеве самоврядування», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву» (від 16.09.2008 р. №509-VI), «Про планування і забудову території», «Про землеустрій»; Земельним Кодексом України; Постановою КМУ від 20.05.2009 р. №489 «Про затвердження Порядку надання вихідних даних для проектування об\'єктів містобудування» та Статутом підприємства. А вартість цих послуг складається згідно калькуляцій на підставі Базових показників вартості проектно-планувальних та інших робіт по наданню платних послуг замовникам України (що були затверджені Постановою Колегії Держбуду від 26.06.91 року, протокол №24) та застосуванням індексу згідно наказу Міністерства регіонального розвитку та будівництва України від 24.11.2008 р. №532.


Переглядів: 4729
Поширень: 0